Raamatumüüja: noorte eestlase seas kasvab paberraamatute müük (1)

PM Majandus
Copy
Mustika Keskuse Rahva Raamat.
Mustika Keskuse Rahva Raamat. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti raamatumüüja Rahva Raamatu sõnul on kuuldused paberraamatu peatsest surmast tugevasti liialdatud, sest esimese poolaasta müüginumbrid näitavad kasvutrendi - Eesti kodudesse jõudis neli protsenti rohkem raamatuid kui möödunud aasta samal ajal.

Ettevõtte sõnul on e-raamatute müügi varasem kasv pöördunud Eestis ja ka mujal maailmas väikeseks languseks ning paberraamatute müüginumbrid näitavad tõusutrendi. Seejuures veavad paberraamatu kasvu noorema põlvkonna raamatuostud.

Rahva Raamatus näitab suurimat kasvu ilukirjanduslike raamatute müük; rohkem on ostetud nii lasteraamatuid kui täiskasvanutele mõeldud ilukirjandust ja seda nii välis- kui Eesti autorite sulest.

Kodumaistest autoritest on endiselt väga populaarne Tõnu Õnnepalu, kelle raamat «Pariis. Kakskümmend viis aastat hiljem» on lugejate poolt väga hästi vastu võetud ning triloogia järgmine osa «Aaker» tundub näitavat sama edukat trendi.

Aldous Huxley «Head uut ilma» peetakse üheks kahekümnenda sajandi kõige silmapaistvamaks romaaniks. Raamat ilmus esmakordselt 1932. aastal ja see räägib tulevikust, kus inimesi kujundatakse juba varajasest lapsepõlvest «hea uue ilma» kodanikeks. Prantsuse ajaleht Le Monde valis selle 1999. aastal sajandi 100 parima raamatu hulka.

Eraldi väärib märkimist ebatavaliselt suur luuleraamatute müügi kasv. Populaarsemateks raamatuteks olid Kristiina Ehini «Aga armastusel on metsalinnu süda» ning Doris Kareva koostatud isamaalise luule kogumik «Eesti tunne». Neist esimene räägib suhetest ja üksindusest, ahnusest ja armastusest ning teise on Doris Kareva koondanud enam kui 400 isamaalist luuletust ja lauluteksti 100 erinevalt eesti autorilt.

Info tugineb Rahva Raamatu kaupluste ning erinevate jaekettide (Selver, Prisma, Rimi, Maxima, Coop jt) raamatumüügi andmetele. Samuti on arvesse võetud müüke raamatukogudele, mis kokku annab kõige selgema ja täpsema ülevaate raamatumüügist Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles