Tallink pöörab januste soomlaste toel langust rekordiks (1)

Copy
Tallinki reisijad
Tallinki reisijad Foto: Pm

Kui viimasel ajal on Tallinki reisijate arv pigem kidunud, siis juulis püstitati kõigi aegade rekord ning pärast alkoholiaktsiiside langust on hüppeliselt kasvanud ka laevadelt ostetava alkoholi kogus. Paistab, et pärast alkoholiaktsiisi ja hindade langust ostavad naasvad soomlased alkoholi kaasa nii maalt kui ka merelt.

«Kindlasti on näha kaasaostude mahu suurenemist olulisel määral. Need inimesed, kes reisivad, ostavad ka kaupa laevalt kaasa. Sellist aktiviseerumist on näha alates 1. juulist,» rääkis Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. Tallink Grupi reisijate arv kasvas juulis mulluse juuliga võrreldes 1,2 protsenti, 1,24 miljonini, mis on ühtlasi kõigi aegade suurim reisijate arv ühes kuus.

Kas tegu on ajutise nihkega või pikema trendiga, Nõgene ei ütle. «Esiteks on seda vara hinnata, teiseks on seda ka keeruline hinnata – juulikuu on kõige suurem reisimise kuu niikuinii. Seda, kas muudel perioodidel hakkab tulema inimesi juurde, saab hinnata siis, kui august, september ja oktoober on möödas,» rääkis Tallinki juht. Ta selgitas, et juulis reisib palju muude piirkondade turiste, näiteks Aasiast, Kesk-Euroopast ja Lõuna-Euroopast, mistõttu on juulikuu pealt sellise hinnangu andmine ennatlik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles