Eesti üks suuremaid pesumaju müüakse soomlastele

BNS
Copy
Pesumaja. Pilt on illustratiivne.
Pesumaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Soome tekstiiliteenuste pakkuja Lindström OY Eesti tütarfirma ostab Peeter Luigele kuuluva Tallinna Pesumaja ja selle tütarühingud.

Koondumise peapõhjuseks on Lindströmi soov laieneda Eesti turul ning pakkuda jätkuvalt majutus- ja toitlustustekstiili ning tervishoiutekstiili teenuseid, selgub konkurentsiametile edastatud koondumisteatest. Lindström tegeleb Eestis töörõivaste, vahetusvaipade ja tööstusliku puhastustekstiili ning hotellitekstiilide ning restoranitekstiilide renditeenusega.

Lindström OÜ on Soomes tegutseva Lindström OY tütar. Ühingu tegevusalaks on pesurent, mille käigus ta varustab majutus-, transpordi- ja meditsiiniasutusi puhta voodipesuga, samuti osutab ühing traditsioonilist pesupesemisteenust.

Tallinna Pesumaja varustab majutus- ja meditsiiniasutusi puhta voodipesuga, sealhulgas pakub pesupesemisteenust. Ettevõte kuulub Peeter Luige valdusfirmale OÜ Rabatti.

Tallinna Pesumaja on üks Eesti suurimaid ja kaasaegsemaid pesumaju. Osaühing teenis mullu 2,7 miljoni eurose käibe juures 278 000 eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas mullu taandatuna täistööajale 56 inimest, kelle palgakulu oli kokku 688 000 eurot.

Lindstrom OÜ teenis mullu 15,4 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 2,6 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas teise kvartali lõpu seisuga 155 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles