Alkoturism on tagasi: soomlased püstitavad Tallinki laevadel rekordeid (8)

BNS
Copy
Tallink Silja Line.
Tallink Silja Line. Foto: Alexander Demianchuk / Alexander Demianchuk/TASS

Tallink Grupi juhatuse esimehe Paavo Nõgene sõnul on Soome liinidel hakanud reisijad pärast alkoholiaktsiisi langetamist taas olulisel määral laevast tooteid kaasa ostma.

«Kindlasti on näha kaasaostude mahu suurenemist olulisel määral. Need inimesed, kes reisivad, ostavad ka kaupa laevalt kaasa. Sellist aktiviseerumist on näha alates 1. juulist,» ütles Nõgene BNS-ile.

Tallink Grupi reisijate arv kasvas juulis mulluse juuliga võrreldes 1,2 protsenti, 1,24 miljonini, mis on ühtlasi kõigi aegade suurim reisijate arv ühes kuus.

Nõgene sõnul on vara hinnata, kui suure osa andsid reisijate arvu kasvu Soome turistid, kes reisisid Eestisse alkoholiaktsiisi langetamise tõttu.

«Esiteks on seda vara hinnata, teiseks on seda ka keeruline hinnata – juulikuu on kõige suurem reisimise kuu niikuinii. Seda, kas muudel perioodidel hakkab tulema inimesi juurde, saab hinnata siis, kui august, september ja oktoober on möödas,» rääkis Tallinki juht ja lisas, et juulis reisib palju muude piirkondade turiste, näiteks Aasiast, Kesk-Euroopast ja Lõuna-Euroopast, mistõttu on juulikuu pealt sellise hinnangu andmine ennatlik.

Nõgene ütles pressiteate vahendusel, et rekordilisele tulemusele on kaasa aidanud aasta alguses tehtud laevade uuendused, suurem tähelepanu klienditeeninduse edendamisele, uuendused ja kaasaegsed teenused.

Reisijate arv kasvas juulis kõikidel liinidel. Eesti-Soome liinil kasvas reisijate arv juulis aastaga 1,3 protsenti, 641 484 reisijani. Soome-Rootsi liinil kasvas reisijate arv samuti 1,3 protsenti ehk 380 233 inimeseni.

Lisaks rekordilisele üldisele reisijatearvule püstitas Tallink kuu reisijaterekordi ka Eesti-Rootsi liinidel, kus reisijate arv kasvas aastaga 0,8 protsenti, 119 398 reisijani ning Läti-Rootsi liinil, kus aastane kasv oli samuti 0,8 protsenti, ulatudes 97 756 reisijani, teatas laevafirma.

Kuigi suurim hulk ettevõtte reisijatest pärineb Tallinki koduturu-riikidest Eestist, Soomest, Rootsist ja Lätist, suureneb sarnaselt eelmistele aastatele endiselt Aasiast tulnud reisijate arv. Lisaks Aasia reisijatele on märgata ka Euroopa riikidest saabuvate reisijate arvu kasvu, sealhulgas enim on kasvanud Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa ja Suurbritannia reisijate arv.

Tallink püstitas juulis ka veetud kaubaveoühikute rekordi, vedades kuu jooksul kokku 29 967 ühikut kaupa, mida on 1,1 protsendi võrra rohkem kui mullu samal ajal. Kaubaveoühikute arv kahanes enim ehk 10,9 protsenti Eesti-Rootsi liinil, kasvas enim ehk 19,5 protsenti aga Läti-Rootsi liinil.

Sõidukite vedu kasvas aastaga protsendi võrra, 155 297 ühikuni. Ainsana kasvas sõidukite vedu Eesti-Soome liinil, kus see kerkis 4 protsenti, 100 975 sõidukini, teistel liinidel oli langus, mis oli suurim ehk 13,2 protsenti Läti-Rootsi liinil.

Tallink Grupi esimese kvartali puhaskahjum süvenes aastaga 19,6 miljonilt 25,3 miljoni euroni, müügitulu kahanes 2,9 protsenti, 178,9 miljonile eurole.

Esimeses kvartalis jätkus grupi kaubaveo ärisuuna kasv nii mahtude kui ka müügitulu arvestuses. Kogu kaubaveomaht kasvas aasta varasemaga võrreldes 2,7 protsenti ning tulu kaubaveost kasvas 1,5 protsenti ja ulatus esimeses kvartalis 29,6 miljoni euroni, teatas Tallink.

Teise kvartali ja poolaasta tulemused teatab Tallink neljapäeval.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles