Elering parandas juhatuse soolist tasakaalu (5)

BNS
Copy
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi Foto: JUSS SASKA

Eleringi nõukogu kinnitas juhatuse esimehe Taavi Veskimägi ettepanekul uueks ametiajaks ettevõtte juhatuse liikmeteks varahaldusjuhi Kalle Kilgi ja finantsjuhi Riina Käi. Veskimägi ütles, et uute liikmete määramisega üritas ta muuhulgas parandada ka juhatuse soolist tasakaalu. 

Kalle Kilk on kuulunud ettevõtte juhatusse kaks ametiaega ja tal on elektroenergeetika doktorikraad TTÜst. Riina Käi tuleb Eleringi juhatusse Tallinnas Veest, kus ta töötas finantsdirektori ja juhatuse liikmena, teatas Elering.

Veskimägi sõnul tuli Eleringile leida uus finantsjuht ja juhatuse liige, kuna senine ettevõtte finantsjuht Peep Soone ei soovinud järgmisel perioodil juhatuse liikmena jätkata.

«Tahan Peepu südamest tänada pikaajalise ja väga tulemusliku töö eest Eleringi finantsjuhina. Eriti valmistab mulle rõõmu Peebu soov teistes ülesannetes oma kogemusi ja teadmisi Eleringi eesmärkide saavutamiseks jätkuvalt rakendada,» lisas Veskimägi.

«Uue finantsjuhi sihtotsingu puhul seadsime kõrged nõudmised: kogemus börsil noteeritud ja reguleeritud äris tegutseva suure erakapitali põhise ettevõtte finantsjuhina, kellel on lisaks finantsvaldkonna kogemusele ka laialdased juhtimisalased oskused ning muutustele avatud mõttelaad. Riina vastas kõikidele seatud nõudmistele. Väheoluline polnud ka see, et finantsjuhi positsiooni vabanemisel soovisime parandada soolist tasakaalu Eleringi juhatuses,» sõnas Veskimägi.

Eleringi nõukogu esimehe Timo Rajala sõnul on nõukogu kindel, et Kalle Kilgi ja Riina Käi näol on tegu parimate võimalike kandidaatidega Eleringi ees seisvate ülesannete täitmiseks. «Pean eelkõige silmas strateegilisi suurprojekte nagu elektrisüsteemi sünkroniseerimine ja sellega kaasnevaid investeeringuid uude taristusse.»

«Mul on väga hea meel liituda Eleringi professionaalse meeskonnaga, usun, et saan kasutada oma senist kogemust Eleringi ees seisvate väljakutsete tõhusaks lahendamiseks,» ütles Riina Käi.

Eleringi juhatus on kolmeliikmeline. Äsja kinnitatud juhatuse liikmete volitused algavad 2020. aasta jaanuaris ja kestavad viis aastat. Taavi Veskimägi kinnitas Eleringi nõukogu uueks ametiajaks ettevõtte juhatuse esimeheks tänavu kevadel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles