Tallink vedas juulis rekordilise arvu reisijaid

PM Majandus
Copy
Tallink juht Paavo Nõgene.
Tallink juht Paavo Nõgene. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Tallink Grupp avalikustas esmaspäeval 2019. aasta juulikuu reisijate- ja kaubaveostatistika, mille kohaselt vedas Läänemere laevandusfirma rekordarvu reisijaid ühes kuus sel aastal kolmandat kuud järjest, püstitas uue juulikuu reisijateveo rekordi ning vedas ettevõtte ajaloo suurima arvu reisijaid ühes kuus.

Ettevõtte kõigil liinidel veeti juulis kokku  1 238 871 reisijat, mis on 1,2 protsendi võrra rohkem kui 2018. aasta juulikuus. Avaldatud statistika kohaselt kasvas reisijate arv 2019. aasta juulis  kõikidel ettevõtte liinidel. Lisaks rekordilisele üldisele reisijatearvule, püstitas Tallink ühes kuus veetud reisijaterekordi ka Eesti-Rootsi liinidel, kus veeti juulis kokku 119 398 reisijat ning Läti-Rootsi liinil, kus veeti juulis kokku 97 756 reisijat, teatas Tallink pressiteate vahendusel. 

Lisaks reisijaterekorditele püstitas ettevõte ka uue juulikuus veetud kaubaveoühikute rekordi, vedades selle aasta juulis kokku 29 967 ühikut kaupa, mis on 1,1 protsendi võrra rohkem kui samas kuus eelmisel aastal. Kuigi veetud reisijate sõidukite arv juulikuus polnud sel korral rekordiline, on juulis veetud 155 297 sõidukit siiski ühe protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal samas kuus veetud sõidukite arv.

Juulikuu reisijatestatistika kohaselt vedas Tallink ainuüksi juulikuus reisijaid enam kui 170-st riigist üle maailma, sealhulgas reisijaid sellistest eksootilistest riikidest ja piirkondadest nagu Uus-Kaledoonia, Guyana, Laos, Brunei, El Salvador, Mongoolia ja paljudest muudest riikidest ja piirkondadest.

Kuigi suurim hulk ettevõtte reisijatest pärineb Tallinki koduturu riikidest Eestist, Soomest, Rootsist ja Lätist, suureneb sarnaselt eelmistele aastatele endiselt Aasiast tulnud reisijate arv. Lisaks Aasia reisijatele on aga märgata ka Euroopa riikidest saabuvate reisijate arvu kasvu, sealhulgas enim on kasvanud Saksamaalt, Itaaliast, Prantsusmaalt ja Suurbritanniast tulnud reisijate arvud.

«Oleme selle nimel kõvasti tööd teinud, et meie kõrghooaeg – juulikuu – oleks meie jaoks nii edukas kui vähegi võimalik. Rekordilisele tulemusele on kindlasti kaasa aidanud aasta alguses tehtud laevade uuendused, suurem tähelepanu klienditeeninduse edendamisele, mitmed uuendused ja kaasaegsed teenused, mille eesmärgiks on pakkuda meiega reisivatele klientidele suurimat mugavust ning parimaid elamusi,» kommenteeris statistikat Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Rõõm on täheldada, et lisaks Aasia reisijatele on Läänemerel reisimise vastu huvi kasvamas ka Euroopas ja et oleme suutnud oma laevadele reisima meelitada inimesi pea igast maailma nurgast. Kuid kõrghooaeg pole veel lõppenud, seega tegutseme sihikindlalt edasi ning jätkame tööd selle nimel, et meile pandud ootusi ületada,» lisas Nõgene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles