Maailma kõige rikkam inimene müüs sellel nädalal 1,8 miljardi eest aktsiaid, miks? (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: John Locher / AP

Internetihiiglase Amazon asutaja ja tegevjuht ning maailma kõige rikkam inimene Jeff Bezos müüs sellel nädalal enam kui 1,8 miljardi dollari eest Amazoni aktsiaid, et finantseerida oma isiklikku kosmosefirmat. 

Börsi- ja väärtpaberikomisjoni andmetel müüs Bezos kolmapäeval ligikaudu 960 000 aktsiat väärtusega 1900 dollarit tükk. Amazoni aktsia on kasvanud sellel aastal ligemale 25 protsenti, kuigi möödunud kvartali majandustulemused jäid oodatust nõrgemaks. Isegi pärast niivõrd suurt aktsiate müüki on Bezos endiselt suure edumaaga maailma kõige rikkam inimene. Tema varade väärtuseks on hetkel hinnanguliselt 117 miljardit dollarit. 

Bezos on varem öelnud, et ta müüb umbes miljardi dollari eest Amazoni aktsiaid aastas, et finantseerida oma kosmoseettevõtet Blue Origin, mis konkureerib Elon Muski SpaceX-iga, et muuta kosmosetransport odavamaks. Amazoni tegevjuht lubas varem sellel aastal investeerida kosmoserakettide arendamsise varasemast veelgi rohkem raha. 

Bezosil on Blue Originiga väga ambitsioonikad plaanid. Ettevõte avalikustas kevadel uue raketimootori ning kuumaanduri demomudeli, mis võiks tulevikus hakata viima Maa kaaslasele kaupu ja varustust. Bezos teatas toona ühtlasi, et tahab hakata peatselt müüma turistipileteid kosmosesse. Miljardäri soovunelmaks on ehitada kosmosesse hiiglaslikud orbitaalkolooniad. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles