Galerii: Kaliningradis kinni peetud kalalaeva kapten jõudis Eestisse (1)

Postimees
Copy

Kaliningradis kinni peetud kalalaeva eestlasest kapten sai täna õiguse sõita tagasi Eestisse. Kodumaale saabus kapten kell 23.40. 

Venemaa Kaliningradi kohus tühistas mais kinni peetud kalalaeva Roxen eestlasest kaptenile seatud tõkendi riigist mittelahkumise kohta ja ta võib Venemaalt lahkuda, teatas kapteni advokaat 30. juulil. Täna sai ta ametlikult vabaks ja liigub juba Eesti poole, kinnitas Eesti välisministeerium. 

10. mail Venemaa majandusvööndis kinni peetud ja Kaliningradi eskorditud kalalaevaga Roxen kaptenile esitati süüdistus, laeval ja kaptenil lahkuda ei lubatud. Laevaomanik oli kapteni ja meeskonna abistamiseks palganud kaks advokaadibürood. Eesti konsul oli laeval käinud kahel korral ning suhelnud ka advokaadiga, kuid süüdistus esitati ainult laeva kaptenile. 

Pärast 700 000-eurose kautsjoni tasumist Venemaa kalavarudele tehtud võimaliku kahju hüvitamiseks lasi Vene piirivalve 25. juunil laeva ja kolm meeskonnaliiget vabaks, aga kaptenil keelas kohus Kaliningradist lahkuda ja pani ta n-ö hotelliaresti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles