Eesti idufirma müüdi ameeriklastele arvatust palju odavamalt

PM Majandus
Copy
Tarkvaraettevõtte Zero Turnaround asutaja Jevgeni Kabanov.
Tarkvaraettevõtte Zero Turnaround asutaja Jevgeni Kabanov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jevgeni Kabanovile kuuluva JayKorp OÜ aruandest nähtub, mis hinnaga müüdi arendajaid õnnelikuks tegev ZeroTurnaround USA tarkvarafirmale Rogue Wave Software, kirjutab Äripäev.

Hind erines spekuleeritust märkimisväärselt: algselt arvati, et tehingu hind võis jääda 50 miljoni euro ümber, kuid tegelikkuses oli see palju väiksem.

ZeroTurnaround müüdi USA ettevõttele 29 miljoni euro eest, millest 25-protsendilist osalust omanud Kabanovi ettevõte JayKorp sai ligi 7,2 miljonit eurot.

Pikemalt Äripäevas.

Rogue Wave Software teatas 2017. aasta novembris, et omandas Eesti ettevõtte Zeroturnaroundi, millel oli toona enam kui 90 riigis rohkem kui 65 000 aktiivset kasutajat.

Rogue Wave tegevjuhi Brain Pierce teatas, et tehing tugevdab Rogue Wave'i strateegiat, milleks on pakkuda tarkvaraarendust lihtsustavat ja kvaliteeti tõstvaid lahendusi.

«Zeroturnaroundile pole vastast Java arenduste parandamisel ning see muudab arendajad produktiivsemaks ja õnnelikumaks,» sõnas ta.

Kabanov nimetati 2015. aastal ka EY Eesti aasta ettevõtjaks. Lisaks kinnitas valitsus ta tänavu jaanuaris innovatsioonipoliitika komisjoni koosseisu.

Möödunud aasta novembrist töötab Kabanov Bolti tootearendusjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles