Tallinna lennujaam purustab rekordeid

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv.
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Kruuser

Juulis teenindati lennujaamas enam kui 319 000 reisijat, mis oli 2,2 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. See on ühtlasi läbi aegade rekordiliselt suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv. 

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tulemus ootuspärane, sest juulis peatati ajutiselt mitmed äriliinid, näiteks Kopenhaagenisse ja Milanosse.

Keskmine täituvus kasvas regulaarlendudel rekordilise 81 protsendini. «Vaatamata suhteliselt soojale suveilmale Eestis on reisijate nõudlus just suviste puhkusereiside järele püsinud väga tugev ja keskmine lennukite täituvus on tõusnud rekordkõrgele. Suvega on turuosa endale kõvasti juurde haaranud airBaltic ning kasvatanud seda aasta algusega võrreldes 7 protsenti,» selgitas Pärgmäe.

Suurim vedaja airBaltic teenindas juulis 24 protsenti reisijatest, Nordica 15 protsenti ja Ryanair 10 protsenti. Odavlennufirmadega lendas kokku 20 protsenti kõigist reisijatest.

Juulis toimusid otselennud 36 regulaarliinil, millele lisandus 25 tellimuslendude sihtkohta. Suur osa regulaarliiklusest on jaotunud põhiliste sõlmjaamade vahel, nagu Helsingi, Riia, Frankfurt ja Stockholm. Augustis taastuvad regulaarlennud ka äriliinidel, mis juulis korraliste hooldustööde tõttu peatati. Tellimuslendudest olid ülekaalukalt populaarseimad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka kuurordid.

Suvised reisijate arvu rekordid panevad proovile lennujaama terminali läbilaskevõime, kuid teeninduse kvaliteeti aitavad üleval hoida kohusetundlikud meeskonnaliikmed, kes kiirel ajal ja keerulistes tingimustes hoolivalt ja professionaalselt töötavad.

«Hilinemiste ja stressirohke reisi alguse vältimiseks saab iga reisija kaasa aidata sellega, et saabub lennujaama piisava ajavaruga, et anda ära oma pagas ja läbida julgestuskontroll,» lisas Pärgmäe.

Reisijate arvu rekord sündis juulis ka Tartu lennujaamas, kus teenindati 2257 reisijat, mis on 429 reisijat rohkem, kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles