Pidevalt eestlasi solgutav lennufirma läheb araablastele

BNS
Copy
Pildil Smartlynx Estonia lennuk maandumas.
Pildil Smartlynx Estonia lennuk maandumas. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Araabia Ühendemiraatide ettevõte Procyone ostab Smartlynxi Läti valdusfirma, et arendada rahvusvahelist lennuettevõtlust.

Tehingu põhjusena tõid Procyone ja lennufirma omanik Smart Aviation Holdings koondumisteates välja soovi ühiselt arendada rahvusvaheliselt täielikult sertifitseeritud ja toimivat lennuettevõtlust, kasutades ära spetsiifilisi lennundussektori sertifikaate, tehnilisi väärtusi ja oskusteadmisi. Tehingu jõustumiseks on vaja konkurentsiameti luba.

Lisaks võimaldab tehing laiendada mõlema ettevõtte tegevust geograafiliselt, kuna Läti valdusfirma tegutseb piirkondades, kus Ühendemiraatide firma veel ei tegutse ja vastupidi.

Tehingu tulemusena omandab Procyone praeguselt ainuaktsionärilt Celastina Ltd-lt 100 protsenti Smart Aviation Holdingsi aktsiatest.

Procyone on Araabia Ühendemiraatides registreeritud äriühing, mis on paljude ettevõtete kontserni valdusettevõte. Procyonele kuulub läbi erinevate tütarühingute valitsev mõju Leedu lennundusgrupis Avia Solutions Group. Procyone omab Eestis käivet kahe Avia grupi tütarettevõtte kaudu, milleks on Baltic Ground Services EE OÜ ja Kidy Tour OÜ ning tütarühingu KlasJet UAB kaudu.

Smart Aviation Holdings on Lätis registreeritud äriühing, mis on mitme ettevõtete kontserni valdusettevõte. Neisse kontsernidesse kuuluvad ka tšarterlendude korraldamisega tegelevad SmartLynx Airlines Eesti OÜ ja SmartLynx Crewing OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles