Olerex sai loa osta sakslaste naftaterminal

BNS
Copy
Tallinn. 11.07.2019. 
Olerex tankla.
Olerex, and Estonian gas station.
Foto: Remo Tõnismäe/Postimees
Tallinn. 11.07.2019. Olerex tankla. Olerex, and Estonian gas station. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Olerexi omanikfirma Aqua Marina sai konkurentsiametilt loa osta Saksa ettevõttelt Oiltanking GmbH Muuga sadamas asuv terminal, mille uueks nimeks saab Olerex Terminal.

AS Aqua Marina ja Oiltanking GmbH sõlmisid ostumüügilepingu 5. juulil Hamburgis. Aqua Marina omandab tehinguga 100 protsenti Oiltanking Tallinn AS-i aktsiatest.

Konkurentsiamet andis koondumisele loa kolmapäeval.

Tehingu põhjus on Aqua Marina huvi siseneda vedelkütuste hoiustamise sektorisse ja Oiltanking GmbH strateegiline otsus optimiseerida oma tegevust Läänemerel.

«Oiltanking hindab ja optimeerib pidevalt oma ülemaailmset terminalidevõrku. Kaubavoogude liikumine Läänemerel on viimaste aastate jooksul märkimisväärselt muutunud, mistõttu saab Oiltanking Tallinna terminali võimalusi paremini ära kasutada uus tugev, impordile keskendunud omanik,» ütles Oiltankingu direktor Karl Henrik Dahl. «Oleme rahul, et saame terminali üle anda kütuse jaemüügi kohalikule turuliidrile,» lisas ta.

«Olerex turustab enam kui veerandi Eestis tarbitavast mootorikütusest,» märkis Olerexi nõukogu esimees Antti Moppel. «See kaubamaht ja Oiltankingu terminal juurdepääsuga nii merelt kui raudteelt on täiuslik kombinatsioon, mis vähendab meie kütusekäitlemise ja -turustuse kulusid. Efektiivsem kütuste käitlemine aitab meil hoida kütuste hindu teenindusjaamades mõistlikul tasemel,» tõdes ta. 

Oiltanking Tallinn terminali kogumaht on 78 550 kuupmeetrit ning see võimaldab kütuste ja kemikaalide laadimist tsisternveokitesse ja konteineritesse nii kohalikuks kui ka regionaalseks turustamiseks. Transiidiklientidele pakub terminal ühendust raudteeinfrastruktuuri ja optimaalse sügavusega kaide kaudu. Terminal paikneb Tallinna Sadama Muuga vabakaubandustsoonis.

Oiltanking kuulub Hamburgi Marquard & Bahls kontserni, mis tegutseb energiatoodete ja kemikaalide tarnimise, kauplemise ja logistika valdkonnas. Oiltanking omab ja opereerib 73 terminali Euroopas, Põhja-Ameerikas, Lõuna-Ameerikas, Lähis-Idas, Aafrikas, Indias ja Aasias. Oiltankingu terminalide kogumaht on 20 miljonit kuupmeetrit.

Aqua Marina on valdusfirma, kelle peamine tegevusala on temale kuuluvate väärtpaberi- ja kinnisvarainvesteeringute juhtimine. Muuhulgas omab Aqua Marina 50-protsendilist osalust kütusefirmas Olerex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles