EMT alustas 4G võrgu ehitamist 1800MHz sagedusalas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

EMT teatel alustati esimese mobiilsideoperaatorina Eestis 4G võrgu ehitamist 1800MHz sagedusalas.

«Võrreldes 2600MHz-ga võimaldab 1800MHz katta Eesti kiire internetiga palju  kiiremini, sest selleks on vaja ca 3 korda vähem tugijaamu kui 2600Mhz puhul,» ütles EMT tehnoloogiadivisjoni direktor Tiit Tammiste.

«Lisaks kindlustab 1800MHz kasutamine ka parema siselevi. 2600MHzon aga abiks suurte mahtude haldamisel.»

EMT 4G võrgu arendamine toimub ka juba maakonnakeskustest väljas ning alustatud on väiksemate, kuid suure mobiilse interneti kasutajaskonnaga  asulate katmist.

Praeguseks on välja ehitatud ja käivitatud paarkümmend 1800MHz sagedusalas töötavat 4G tugijaama, viimati näiteks Harjumaal Saha-Lool, Murastes, Metsakastis ja Vääna-Jõesuus. Rapla maakonnas Kohilas töötavad nii 1800 kui 2600MHz tugijaamad.

«Kuna 3,5G võrgu võimalused hakkavad nõudlikele kasutajatele juba väheks jääma, on EMT seadnud üheks prioriteediks 4G võrgu kiire väljaehitamise. See võimaldab kasutada uue võrgu oluliselt avaramaid võimalusi,» ütles Tammiste.

EMT’s müügil olevad 4G seadmed toetavad nii 1800MHz kui 2600MHz sagedust ning seade valib piirkonnas saadaoleva võrgu, nii et kasutaja ei pea erinevate sageduste kasutamiseks ise mitte midagi tegema.

4G võimaldab saavutada mobiilses internetisallalaadimiskiiruseid kuni 100Mbit/sek, reaalsed saavutatavad kiirused jäävad vahemikku 20-60Mbit/sek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles