Bolti konkurentidel läheb kehvasti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Uberi aktsia tabloo ettevõtte esimese kauplemispäeva lõpus New Yorgi börsil
Uberi aktsia tabloo ettevõtte esimese kauplemispäeva lõpus New Yorgi börsil Foto: Brendan McDermid / Reuters/Scanpix

Bolti (endine Taxify) Ameerika Ühendriikide konkurendid Uber ja Lyft on reageerinud investorite ja analüütikute survele ning Uber teatas eile, et koondab oma turundusosakonnast 400 inimest ja Lyft andis teada, et loobub ärijuhi ametikohast.

Mõlemad ettevõtted on suurte kahjumite tõttu tugeva surve all ning ka aktsia hind liigub allpool avaliku esmaemissiooni (IPO) märkimishinda.

Koondatavad 400 töökohta moodustab kolmandiku Uberi turundusüksusest, kus on kokku 1200 inimest, teatas Uberi pressiesindaja. Uberi koondamistest kirjutas esimesena The New York Times.

Teine börsil noteeritud sõidujagamisettevõte Lyft saatis eile töötajatele kirja, et eelmise aasta alguses Teslast palgatud ärijuht John McNeill lahkub ettevõttest ja tema ülesanded jagatakse ära teistele. McNeilli kompensatsioonipakett oli eelmisel aastal 32,8 miljonit dollarit.

The Wall Street Journal kirjutab, et ärijuhtide (COO – Chief Operating Officer) tähtsus on suurte börsiettevõtetes kahanemas. Kui 2000. aastal oli 48 protsenti uuritud 673 börsiettevõttest ärijuhi ametikoht, siis eelmisel aastal oli see ametikoht vaid 32 protsendil ettevõtetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles