Rahahädas Uber koondab ligi kolmandiku globaalsest turunduspersonalist

Rait Piir
, reporter
Copy
Uber.
Uber. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS

Transpordiettevõte Uber teatas esmaspäeval, et koondab umbes 400 turundustöötajat üle kogu maailma. Kokku töötab Uberi turunduses ligikaudu 1200 inimest.

Töötajate koondamine on ilmselt katse kärpida kulutusi, sest ettevõte teenib pidevalt tohutut kahjumit. Uber kaotas ainuüksi selle aasta esimeses kvartalis 1,01 miljardit dollarit. Firma läks maikuus börsile, kuid suurt edu sellest ei tulnud. Lisaks on hakanud aeglustuma ka Uberi käibe kasv – võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvas Uberi käive möödunud kvartalis ainult üheksa protsenti.

Uberi teatel on koondamiste põhjuseks turundusosakonna restruktureerimine, mille eesmärk on muuta selle tööprotsessid senisest optimeeritumaks. Juuni alguses lahkus ettevõttest vaid pärast üheksat kuud tööl Uberi turundusjuht Rebecca Messina. Uberi tegevjuht Dara Khosrowshahi ütles toona, et Messina lahkumise põhjuseks oli turunduse, kommunikatsiooni ja äristrateegia meeskondade ühendamine.

«Paljud meie meeskonnad on liiga suured ning see muudab otsuste tegemise segaseks ja viib ainult keskpäraste tulemusteni,» ütles Khosrowshahi e-kirja vahendusel Uberi töötajatele. «Me peame lati kõrgemale seadma ja oma töötajatelt rohkem ootama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles