Apple katkestab pühadeks rakenduste vastuvõtmise

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPad 2
Apple iPad 2 Foto: SCANPIX.

Igal aasta jõulude paiku katkestab Apple rakenduste vastuvõtmise ning korrastab rakenduste poodi, misjärel kõik lähevad puhkusele. Sel aastal katkeb rakenduste registreerimine ja läbivaatamine tervelt kaheksa päeva.

Jõulude ajal pakivad miljonid inimesed lahti oma kingitusteks saadud iPadid, iPhone’id ja iPod Toutch’id ning hakkavad alla laadima mänge ja muid rakendusi. Rakenduste müüjatele on tegemist aasta tähtsaima päevaga, mis võib arendajatele tähendada suurt raha, kirjutab The New York Times.

Viimastel nädalatel enne vahepausi töötavad arendajad ööpäev läbi, et jõutaks õigel ajal oma rakendus müüki panna.

Apple on mõjuvõimas väravavaht ja hoiab enam kui nädala oma värava lukus, kirjutab ajaleht.

«Kui sa oled arendaja ja soovid müüa rakendust iPhone’i jaoks, pead sa seda tegema Apple’i kaudu,» ütles analüüsikeskuse Forrester Research analüütik Charles S. Golvin.

«See aga ei kehti Androidi ja enamiku teiste müügikanalite kohta,» ütles Golvin ja lisas, et on mõeldamatu, et mõni teine saaks panna oma müügikanalile nii tugeva luku.

Eelmisel aastal laeti laeti Apple'i mobiiliseadmetesse ajavahemikul 23. kuni 26. detsembrini alla 240 miljonit rakendust, mis oli umbes 20 protsenti terve kuu allalaadimistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles