Vene miljonär Antonov: olin tegelik Air Balticu kaasomanik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Antonov.
Vladimir Antonov. Foto: SCANPIX

Latvijas Krājbanka endine omanik, miljonär Vladimir Antonov tunnistas, et Andrei Rudeško esindas lõunanaabrite lennufirmas Air Baltic tema huve.

Antonov tõdes TV3 saates «Ei midagi isiklikku», et lennufirma president Bertolt Flick oma ametisoleku viimasel aastal tegelikult lennufirmat ei juhtinud, sest püüdis korruptsiooni vastu võitlemise büroo algatatud kriminaalasjas oma huve kaitsta. Lennufirma käekäik kulges aga omasoodu, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

«Eelmise aasta augustist või septembrist sai meist faktiliselt lennufirma ainus finantspartner ja ühtlasi ka ainus organisatsioon, kes püüdis Air Balticu finantsolukorda stabiliseerida ja mingitki ärimudelit  koostada,» rääkis Antonov. Selle aasta mais ületas lennufirma kahjum Antonovi sõnutsi kahe miljoni euro piiri ning juunis pärast riigi majandusministri Artis Kamparsi väljaütlemisi juba nelja miljoni euro piiri.

Antonovi sõnutsi paigutas Krājbanka lennufirmasse umbes 50 miljonit eurot. Täpset summat ei osanud ta nimetada, sest tal puudub juurdepääs andmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles