Balti jaama turg kukkus kahjumisse (2)

PM Majandus
Copy
Balti jaama turg.
Balti jaama turg. Foto: Tõnu Tunnel

Balti jaama turu müügitulu kasvas poole võrra 2,4 miljoni euroni, kuid vastu tuli võtta 175 000 euro suurune kahjum

Astri ettevõtete gruppi kuuluv Balti Jaama Turg OÜ asutati 2014. aastal. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on Balti jaama turu ja DEPOO turu kinnistute opereerimine.

Mullu külastas turgu ligikaudu 4,9 miljonit inimest ning ettevõtte teenis 2,4 miljoni euro suuruse müügitulu. Seda on lausa poole võrra rohkem, kui aasta varem, mil tulu oli 1,6 miljonit eurot. Kuid kui 2017. aastal lõpetas turu valitseja 12 000-euroses kasumis, siis mullu lõpetati majandusaasta 175 000 eurose kahjumiga. 

Ettevõtte majandusaasta aruandes nenditakse, et lähiaastatel on näha Balti Jaama Turu külastajate arvu kasvu ja turu enda jätkuvat arengut. «Seda toetab ka 2019-2020. aasta soodne majanduskasvu prognoos. Turg ei konkureeri Tallinna tihedal kaubanduskeskuste turul vaid asub täiesti omaette nishis. Järgmisel majandusaastal jätkatakse nii Balti jaama turu kui DEPOO opereerimistegevusega,» seisab aruandes.

Balti Jaama Turg OÜ-s töötas mullu 10 inimest, kelle palgakulu oli 155 430 eurot.  Ettevõte lõpetas majandusaasta negatiivse omakapitaliga, mille suurus ulatub 350 000 euroni. Aruande kohaselt plaanitakse omakapital taastada ja seadusega kooskõlla viia 2019. aasta jooksul. 

Astri ettevõtete gruppi kuuluvad lisaks Balti Jaama Turule Fama ja Astri keskused Narvas, Lõunakeskuse kaubanduspark Tartus, Pärnu keskus Pärnus ning DEPOO Turg Tallinnas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles