Nokiast miljonitega lahkunud advokaat elab nüüd peost suhu (2)

PM Majandus
Copy
Vaesus.
Vaesus. Foto: SCANPIX

Nokia endine peajurist Anna-Liisa Palmu oli ühel hetkel miljonär, kuid peab nüüd toime tulema 760 euroga kuus. 

Nokia optsioonidega rikastunud 60-aastane Palmu peab pankroti järel hakkama saama 760 euroga kuus. «Kunagi mõtlesin tõsiselt, et nüüd aitab. Ma tapan ennast ära,» rääkis ta Iltalehtile.

2005. aastal lõpetas Palmu töö Nokias ning lahkus optsioonide tõttu miljonärina. Ta andis aastaid tasuta õigusnõu ning juhtimiskoolitusi ja asutas seejärel koos sõbraga ettevõtte, mis tegeles töötaja-keskse juhtimiskultuuri arendamisega. Enne ettevõtte asutamist tehti turu-uuringuid ning kursuste jaoks osteti krõbeda hinnaga Villa Felix.

Müük ei läinud aga ootuspäraselt. «Vaatasin 2013. aasta kevadel peeglisse ja ütlesin endale: Anna, asjad on väga halvad. Tuleb olukorda aktsepteerida ja pankrotiavaldus esitada,» kirjeldas Palmu. Ettevõtte suurim koorem oli Villa Felixi kinnisvara ostuks võetud laen, mida ei suudetud enam pangale tagasi maksta.

Palmu oli advokaadina arvestanud sellega, et võlgade katteks võib juhtimiskeskus müüki minna, kuid 2015. aastal otsustas ringkonnakohus, et ka Palmu isiklik vara realiseeritakse.

«Alguses pidin otsustama, kas kavatsen kogu oma elu häbeneda, et ettevõtjana läbi kukkusin. Siis aga hakkasin oma kogemusest rääkima, et inimesed saaksid aru, et pankroti puhul pole midagi häbeneda. See võib juhtuda ükskõik kellega,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles