Lennusadamas prooviti päästepaati uputada

Jaano Martin Ots
Copy
Tallinn SAR paat Lennusadamas hobimeresõitjate klubiüritusel Merd mööda matkama
Tallinn SAR paat Lennusadamas hobimeresõitjate klubiüritusel Merd mööda matkama Foto: Peeter Marvet
  • Tallinn SAR vabatahtlikud merepäästjad koolitasid Lennusadamas laevajuhte

Mereohutuse teemalisel klubiüritusel demonstreerisid vabatahtlikud merepäästjad abivajaja veest välja tõstmist ja testisid, kui palju inimesi kannab pardal päästepaat.

Lennusadama väikelaevajuhtide klubiüritusel Merd Mööda Matkama tutvustasid merepäästeinstruktorid sadamas ja paadis leiduvaid päästevahendeid ning õpetasid, kuidas mereõnnetuse korral käituda. 

Tallinna Vabatahtliku Merepääste pinnaltpäästja Kaido Kabral ütles, et õppepäeva eesmärk oli selgitada, kuidas käib mereõnnetuse korral otsingu- või päästetegevuse organiseerimine ning mida peaks merepäästesündmuses kas abivajaja või abistajana osaleva aluse meeskond tegema. 

Tallinn SAR merepäästepaat Lennusadamas
Tallinn SAR merepäästepaat Lennusadamas Foto: Jako Vernik

«Natuke tegime ka praktilisi harjutusi. Vaatasime päästeposti varustust ning näitasime, kuidas inimest veest välja tõsta,» selgitas Kabral. Lisaks tehti praktiline katse, et selgitada välja, kui palju inimesi võib merepäästepaadi pardale asuda, enne kui olukord ohtlikuks läheb. 

Lennusadama sadamakapten Lauri Väinsalu ütles, et iga kuu viimasel neljapäeval toimuvate vabas vormis hariduslik-meelelahutuslike koosviibimiste mõte on julgustada algajaid väikelaevnikke ning anda neile ohutuks ja meeldivaks meresõiduks vajalikke teadmisi. 

«Seda üritustesarja Merd Mööda Matkama korraldame küll Meremuuseumi egiidi all meie Lennusadamas, aga oodatud on kõik väikelaevnikud ja meresõiduhuvilised, kel soov oma teadmisi ja oskusi täiendada,» selgitas Väinsalu ja lisas, et info ürituste kohta on leitav Meremuuseumi ja Lennusadama sotsiaalmeedialehekülgedelt. 

Sel aastal on Lennusadamas väikelaevajuhtidele tutvustatud Politsei- ja Piirivalveameti tegevust, firma Promarine Trade pakutavat mere- ja päästevarustust ja jagatud muid meresõidutarkusi. Lennusadama poolt on osalejatele soojaks köetud ka saun. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles