Klavani osalusega firma kukkus kahjumisse

BNS
Copy
Ragnar Klavan (vasakul) mängus Interiga.
Ragnar Klavan (vasakul) mängus Interiga. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Ragnar Klavani osalusega Verston Ehitus OÜ langes eelmisel aastal tunamullusest 879 400-eurosest kasumist 461 100 euroga kahjumisse. Ehitusfirma müügitulu kasvas samal ajal aga 19 protsenti, 18,1 miljoni euroni.

Ettevõtte juhatuse hinnangul oli mullune 461 000-eurone kahjum ootuspärane ning seotud ennekõike tiheda konkurentsiga suurematel riigihangetel ja sellest tingitud strateegilistest valikutest projektide hinnastamisel.

«Samas tagab valitud hinnastamispoliitika ettevõtte arengu ja läbi mastaabiefekti tulevaste projektide kasumlikkuse. Kasumlikkusele avaldasid mõju ka erinevate sisendhindade kasv ja suurenenud tööjõukulud, mida ettevõte tegi meeskonna laiendamiseks ja tulevase kasvu tagamiseks,» selgitas juhtkond aruandes.

Ühtlasi vähendas ka mobiilse asfalditehase kolimine tehase tootmismahte ja tõi kaasa lisakulu. Tänavu 17. juunini oli tehas Lasnamäel Väo karjääris, kuid kohalike elanike vastuolu tõttu lõpetati seal seejärel tootmine.

Mullu olid ettevõtte suuremad projektid Tallinnas Reidi tee rajamine ja Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaali taristu ehitus. Kokku paigaldas Verston Ehitus 2018. aastal üle Eesti 94 000 tonni asfalti ning ettevõtte mobiilne asfalditehas tootis samal ajal kokku 63 000 tonni erinevaid asfaldisegusid. Seejuures ostis ettevõte möödunud aastal 604 000 euro eest uusi tee-ehitusmasinaid ja transpordivahendeid. 

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 76 inimest, kelle palgakulu oli 1,9 miljonit eurot. Aasta varem oli 69 töötaja kogupalk ligi 1,6 miljonit eurot. 

Bilansipäeva seisuga oli ettevõtte jaotamata kasum 2,1 miljonit eurot. Dividende ettevõte mullu välja ei maksnud. 

2010. aastal Järvamaal asutatud Verston Ehitus on teedeehitusfirma, mis tegeleb erinevate taristuobjektide ehitamise ning remondiga. Verston Ehitus OÜ omanikud on 45-protsendilise osalusega Veiko Veskimäe, samuti 45 protsendiga Erkko Saluste ning 10 protsendiga jalgpallur Ragnar Klavan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles