Fortum müüs Fortum Termesti investeerimisfondile EQT

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum müüb kogu soojaäri Eestis peale Pärnu ja Tartu soojuselektrijaamade.
Fortum müüb kogu soojaäri Eestis peale Pärnu ja Tartu soojuselektrijaamade. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Fortum teatas börsile, et müüs oma väikesed katlamajad nii Soomes kui ka Eestis investeerimisfirma EQT taristufondile hinnaga 200 miljonit eurot.

Fortumi tütarfirmade Fortum Energiaratkaisut Oy ja Fortum Termest AS müük viiakse lõpule tuleva aasta esimeses kvartalis. EQT Infrastructure Fund pole varem ettevõtteid Eestis või Soomes ostnud. Firma toonitas pressiteates, et nende hinnangul on ostetud soojuseäril suur kasvupotentsiaal.

Et Fortum tahab müüa väikesed katlamajad, sai teatavaks juba suvel, toona ei soovinud firma aga seda börsireeglitele viidates kommenteerida. Fortumi uus strateegia ei näinud selles äris enam perspektiivi. Fortum ei müünud Eestis kahte suurt taastuvenergial töötavat soojuselektrijaama. Fortumil on osalus Tartus ja neile kuulub täielikult Pärnu soojuselektrijaam.

2010. aastal oli Fortum Energiaratkaisut Oy ja Fortum Termesti käive 150 miljonit eurot ja nad tootsid 3,4 TWh energiat. Fortum Termestis töötab 77 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles