Võlgades sipelnud Eesti elektriauto ei saa kuidagi raha kokku (16)

PM Majandus
Copy
Genf 2019. Nobe.
Genf 2019. Nobe. Foto: Esta Tatrik

Eesti esimene elektriauto Nobe on hädas: tootmise käima lükkamiseks napib igal sammul raha ning isegi mõnda aega tagasi ühisrahastusplatvormil Indiegogo alustatud kampaania ei taha kuidagi vedu võtta, kirjutab Äripäev.

«Arvasime, et Eesti inimesed tahavad oma nime sinna auto peale, mis jääb Nobe autovabrikus sümboolsele kohale, aga ei taha vist ikka,» viitas  Nobe looja Roman Muljar ühele kingitusele, mida rahakaasajatele toetuse eest antakse.

Veel hiljaaegu oli Nobe autode ettevõttel SeaNest OÜ-l üle 2000 euro suurune maksuvõlg ja 3024-eurone võlg Saksamaal toimunud eMove360° näituse korraldajatele, kuid Muljari sõnul said nad arved tasutud. 

Loe pikemalt Äripäevast.

15. juulil algas Nobe elektrisõidukite Indiegogo ühisrahastuse kampaania, millega tahetakse kaasata 100 000 dollarit ehk 89 743 eurot. Praeguseks on kaasatud vaid 5% eesmärgist ehk 4783 eurot. Kampaania kestab 29. augustini ning kui eesmärki ei täideta, siis saavad investorid oma raha tagasi. Praeguseks on Nobesse panustanud 43 inimest. 

«Kõik projekti toetajad saavad tänutäheks Nobe kõige esimesele autole oma ees- ja perekonnanime. Toetada saab summas 20 või 100 dollarit ja summa suurusest oleneb ka nime suurus sõidukil. Kui nimesid laekub rohkem, kui ühele autole mahub, siis ehitame lihtsalt ühe auto juurde,» ütles Muljar kampaani alguses.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles