Briti rahandusminister Philip Hammond pani ameti maha

BNS
Copy
Philip Hammond
Philip Hammond Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Briti rahandusminister Philip Hammond astus tagasi, öeldes, et uus valitsusjuht Boris Johnson peab valima kellegi, kes jagab täielikult tema poliitilisi seisukohti. 

Hammond, kes on jõuliselt vastu leppeta Brexitile, mida Johnson ei ole välistanud, ütles kirjas ametist lahkuvale peaministrile Theresa Mayle, et lahendamata Brexiti-küsimus tekitab ebakindlust majandusele.

Hammond ütles juba pühapäeval, et astub tagasi, enne kui Boris Johnson saab peaministriks, kuna ei suudaks kunagi tema Brexiti-strateegiaga nõustuda. «Olen kindel, et mind ei vallandata, sest ma lahkun ise, enne kui sinnamaani jõuame,» ütles Hammond toona BBC televisioonile antud usutluses, milles oletas, et Johnson nimetatakse peaministriks. 

«Eeldades, et Boris Johnson saab järgmiseks peaministriks, mõistan, et tema tingimused tema valitsuses teenimisele sisaldaksid 31. oktoobril leppeta lahkumise aktsepteerimist,» sõnas rahandusminister. «See ei ole midagi, millega ma saaksin kunagi nõustuda,» lisas ta toona. 

Eile teatas tagasiastumisest haridusminister Anne Milton, tuues põhjuseks sügava mure Johnsoni Brexiti-seisukohtade pärast. Veel vähemalt kaks ministrit – Rory Stewart ja David Gauke – on varem öelnud, et lahkuvad Johnsoni peaministriks saamise korral ametist, vahendas The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles