India börsi perspektiivid on kehvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ruupiad
India ruupiad Foto: SCANPIX

India aktsiaturg on tänavu kehvim BRIC-maade (Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina) seas, kuhu alles mõni aeg tagasi suundus hulgaliselt ka eestlaste raha, kirjutab Äripäev.

Tänavu on India aktsiaturg kukkunud Sensex 30 indeksi näol 21,8 protsenti. Analüütikud kärbivad hoogsalt ettevõtete kasumiprognoose.

2012. aasta märtsis lõppeva majandusaasta India aktsiaturu ettevõtete kasumiootused on kukkunud 7,9 protsenti, 1160 ruupiale aktsia kohta, mis on ootuste suurim langus alates 2009. aasta märtsist, selgub Bloombergi poolt vaadatud 1500 prognoosist.

Kuigi India peaminister Manmohan Singh ütles 14. detsembril, et India majanduskasv kiireneb 9 protsendile, tõmbavad analüütikud alla ettevõtete tulemuste ootuseid, kuna sel aastal tehtud seitse baasintressimäära tõstmist ajavad üles finantseerimiskulusid ning ruupia 15protsendiline kukkumine dollari vastu tõstab impordihindu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles