Analüütik: «mägede» korterid odavnevad kindlasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe kõige vanemad paneelmajad.
Mustamäe kõige vanemad paneelmajad. Foto: Toomas Huik

Aastate pärast algav Tallinna rahvaarvu vähenemine annab kinnisvarafirma Uus Maa analüütiku Risto Vähi sõnul kõige suurema löögi «mägede» korterite hindadele.

Nii statistikaameti kui konsultatsioonifirma Geomedia rahvastikuprognoosid ennustavad, et Tallinna elanike arvu kasv jätkub ka lähiaastail, kuid hakkab mõne aasta pärast langema.

Tallinna linnavalitsuse tellimusel valminud ning novembris tutuvustatud Geomedia prognoosi järgi väheneb pealinlaste arv aastaks 2030 umbes 22 000 võrra 390 000 inimeseni.

Vähi rääkis ERRi uudisteportaalile, et elanikkonna vähenemise mõju kinnisvarahindadele on raske prognoosida, kuid tõenäoliselt kannatavad kõige vähem unikaalsed objektid.

«Sama aga ei saa öelda «mägede» kohta, mis ei pruugi küll getostuda ning mis korraliku hooldamise puhul ka ei lagune, kuid kuna korterid on küllalt ühetüübilised ning neid on elamufondi arvestuses palju, kukuvad nende hinnad kindlasti.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles