Majandusraskustes Nissan koondab üle maailma enam kui 10 000 töökohta

BNS
Copy
Nissani logo.
Nissani logo. Foto: ALY SONG / REUTERS

Jaapani autohiid Nissan kavatseb koondada üle maailma rohkem kui 10 000 töökohta osana jõupingutustest parandada kompanii majanduslikku olukorda, teatas Jaapani meedia kolmapäeval Nissani allikatele viidates.

Nissan teatas mais, et koondab üle maailma 4800 töökohta 139 000-st.

Nissani netokasum langes eelmisel majandusaastal viimase aastakümne madalaimale tasemele ning kompanii on juba hoiatanud «raske ärikeskkonna» eest järgmisel 12 kuul.

Autohiid avaldab neljapäeval selle aasta esimese kvartali tulemused ja Nissani kõneisik Koji Okuda ütles AFP-le, et enne seda ei kommenteerita meedia spekulatsioone.

Kompaniid on tabanud müügi langus USA-s ja Euroopas ning kahjustanud endise juhi Carlos Ghosniga seotud finantsskandaal.

Nissanil on ka pingeid oma Prantsuse partneri Renault'ga, millele kuulub 43 protsenti Jaapani autotootjast.

Töökohtade koondamine mõjutab ilmselt tehaseid Ladina-Ameerikas ja teistes piirkondades, kus Nissanil on madal kasumlikkus, kirjutas uudisteagentuur Kyodo.

Mais teatas Nissan, et netokasum 2019. aasta märtsis lõppenud rahandusaastal oli 319 miljardit jeeni (2,9 miljardit dollarit). See oli madalaim tulemus alates 2009./2010. rahandusaastat, kui kompaniil olid raskused seoses globaalse finantskriisiga.

Tegemist oli ka 57-protsendise langusega võrreldes eelmise finantsaastaga. Selle finantsaasta kasumiprognoos on veelgi halvem - ainult 170 miljardit jeeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles