Kohus andis Sõnajalgadele kuuks ajaks loa Aidusse minna

PM Majandus
Copy
Tuulikute ehitustööd Aidu tuulepargis.
Tuulikute ehitustööd Aidu tuulepargis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tartu halduskohus võttis täna menetlusse ettevõtte Eleon Greeni kaebuse, mis esitati politsei- ja piirivalveameti Aidu tuulepargile seatud viibimiskeelu peale. 

Määrusega otsustas kohus kohaldada ka esialgset õiguskaitset ja peatada viibimiskeelu korralduse kehtivuse 30 päevaks ehk kuni 22 augustini, täpsustas kohtu pressiesindaja Annett Kreitsman. Olgu täpsustatud, et kohtumäärus käib ainult viibimise kohta ja seega ehitustegevust jätkata ei tohi. 

Esimese, ajutise viibimiskeelu kehtestas Aidu tuulepargi ehitusplatsile PPA tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet taotlusel 19. aprillil. 26. aprillil järgnes sellele tähtajatu PPA Ida prefektuuri viibimiskeeldu sätestav korraldus.

Eleon Greeni juhatuse liige Andres Sõnajalg ütles, et kuigi viibimiskeeld hakkas kehtima juba aprillis, siis esimese sammuna ei pöördunud ettevõte kohtusse, vaid esitas vaide otse PPA-le, lootes vältida pikalevenivat kohtuvaidlust. «Kui nüüd suvel tuli PPA-lt äraütlev vastus, siis läkski kaebus alles teele eile,» ütles Sõnajalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles