Võru meeste miljoniäri: ääremaalt pärit poekett ampsab turult järjest uusi tükke (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Magaziini pood.
Magaziini pood. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Võrust alguse saanud kodu- ja aiakaupade poekett Magaziin näitab ambitsioonikat kasvu ja kavatseb üle Eesti veel uusi poode avada.

Sajandi alguses Võrus esimese poe avanud Magaziinil on praegu üle Eesti juba 13 kauplust. Ettevõte müüb erinevaid kodu- ja köögitarbeid, jalatseid, rõivad, aga ka paate ja kalastusvahendeid, mis on tähelepanu äratanud eelkõige taskukohaste hindade poolest.

Möödunud aastal kasvas Magaziini kaupluseketi, ärinimega KPG Kaubanduse OÜ käive pea veerandi võrra, 20,4 miljoni euroni. Seejuures kasumit teeniti 1,4 miljonit eurot. Varasematel aastatel on kasum veelgi suurem olnud.

Eelmisel aastal avati uued poed näiteks Sillamäel ja Võrus. Tänavu on plaanis veelgi laieneda, muu hulgas Saaremaale. Magaziini juhatus märgib majandusaasta aruandes, et nende eesmärk ongi oma kaubamärgi tuntust üle Eesti suurendada.

Samas möönab juhatus, et hulgimüügi laiendamine turul, kus tegijaid on juba niigi palju ja kus suured kaubandusketid tarnivad kaupa otse tootjatelt, on parasjagu keeruline.

KPG Kaubanduses töötas eelmisel aastal pea 200 inimest. Ettevõte kuulub Ursel Kaarnale ja Arvi Prantsile, kes võtsid mullu ka 300 000 eurot dividende. Jaotamata kasumit on osaühingu arvel aga juba üle 7,5 miljoni euro.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles