Kessler: krüptoraha tuleb niikuinii (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler.
Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler peab krüptoraha kasutuselevõttu vältimatuks arenguks, millega ei ole mõtet võidelda, vaid millele tuleb riikide poolt õiged reeglid kehtestada.

«Elu ise paneb kõik paika,» ütles Kessler intervjuus ERRile, lisades, et kuigi traditsiooniline keskpankade poolt emiteeritav raha ja selle liigutamise vajadus jääb alles, on raha tulevikus oluliselt teistsugune. 

«Kui kunagi ammu oli raha meil metalli kujul, siis oli ta paberi kujul, siis muutus teatud moel elektriimpulssideks,» rääkis Kessler, kes ütles, et kui ta suudaks ette ennustada, millisena raha tulevikus välja näeks, saaks ta rikkaks juba praegu. 

Küll aga rõhutas Kessler, et kuigi Facebooki libra ja teised krüptovääringud tulevad peale, peavad riigid seda reguleerima, et arengud oleks tarbijate jaoks ette määratavad ja turvalised ja aktsepteeritavad.

«Seda siis ühelt poolt ja teiselt poolt - nagu ma ka kirjeldasin - kui mõni eramängija tuleb riigi mängumaale ehk rahanduspoliitikat kujundama, siis loomulikult riigid sellele reageerivad. Seega kaks poolt: tarbijakaitse ja poliitika teostamine,» lõpetas Kessler.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles