Riik toetab kahe miljoni euroga Kagu-Eesti ettevõtlust

BNS
Copy
Foto: Olga Eremina / PantherMedia / Scanpix

Riik toetab järgmisel neljal aastal 2 miljoni euroga Kagu-Eesti ettevõtluse arengut, taotlusi saab esitada tulevast nädalast ning maksimaalne toetussumma on 50 000 eurot.

Toetusmeetmega toetab riik Kagu-Eesti ettevõtluse arengut ja innovaatilisust ning mitmekesisemate töövõimaluste teket piirkonnas, teatas rahandusministeerium.

«Toetuse abil saavad ettevõtjad liikuda väärtusahelas kõrgemale ehk keskenduda enam tootearendusele ning kallimate toodete ja teenuste pakkumisele,» ütles pressiteate vahendusel riigi tugiteenuste keskuse (RTK) toetuste rakendamise osakonna juhataja Urmo Merila.

Tootlikkuse kasvu kaudu aitavad tegevused ühtlasi kaasa maakonna keskmisest palgast kõrgema palgaga töökohtade arvu kasvule toetust saanud ettevõtetes. Seetõttu toetatakse meetme raames innovatsiooni- ning toote- ja teenusearenduse tegevusi, investeeringuid tootlikkuse tõstmiseks ja arengu kitsaskohtade kõrvaldamiseks, samuti turunduse ja müügiarenduse tegevusi

Kagu-Eesti ettevõtluse arengu toetusmeetme kogueelarve aastateks 2019-2023 on ligikaudu 2 miljonit eurot. Toetust saavad taotleda Valga, Võru või Põlva maakonnas tegutsevad mikro- või väikeettevõtjast äriühingud, mis on tegutsenud vähemalt 24 kuud.

Taotlusi saab RTK-le esitada alates 24. juulist kuni 30. septembrini. Toetuse minimaalne suurus on 10 000 eurot ja maksimaalne suurus 50 000 eurot.

Kalamajandusliku vähese tähtsusega abi andmisel võib  toetuse maksimaalne suurus olla 30 000 eurot. Toetuse maksimaalne määr on 60 protsenti projekti abikõlblikest kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles