Lennujaama juht: New Yorgi otselennuks oleks vaja 100 000 Eesti lendajat (2)

Copy
Tallinna Lennujaama uue juhi Riivo Tuvikese sõnul jääb küll Nordica muudatuste tõttu suvesihtkohti vähemaks, aga seevastu laiendab end Tallinnas airBaltic.
Tallinna Lennujaama uue juhi Riivo Tuvikese sõnul jääb küll Nordica muudatuste tõttu suvesihtkohti vähemaks, aga seevastu laiendab end Tallinnas airBaltic. Foto: Tiina Oja

Töö lennujaamas on väga põnev, tunnistab Tallinna Lennujaama värske juht Riivo Tuvike. Korraga on palju teoksil: terminali kaks korda suuremaks ehitamine, ärilinnaku rajamine lennujaama ümber ja digitaalse sammu planeerimine. Lisaks on laual 20–30 sihtkohta, mille kallal käib pidev töö.

Olete pigem pangandusinimene, kuidas sattusite lennundusse?

Mu esimene mõte oli, et tahan pangandusest ära tulla. Olin pangas töötanud juba üle 20 aasta ja tundsin, et mõneks ajaks sellest aitab. Mõte küpses eelmise aasta jõulude paiku ja viimane päev pangas oli märtsi lõpus. Siis olin vaba mees vabal maal. Tahtsin, et uus valdkond oleks põnev ja ma saaksin seal hakkama. Variante oli mitu, aga Tallinna lennujaama pakkumine arenes kõige kiiremini.

Alustasite tööd juuni alguses, millised on esimesed muljed? Kas töö on täiesti erinev pangandusest või on ka sarnasusi?

Töö lennujaamas on väga põnev. Ma arvan, et selliseid ettevõtteid, kus nii palju on korraga teoksil, on väga vähe. Meil on lennuliiklus, millega inimesed puutuvad kõige rohkem kokku, aga ka näiteks kinnisvara pool. Praegune terminal on väikseks jäänud ja lähima viie aasta jooksul plaanime selle kasvatada kaks korda suuremaks. Lisaks on regionaalsed lennujaamad, kus toimuvad ka arengud. Peale selle räägime airport city’st, mis tähendab ärilinnaku loomist lennujaama ümber. Samuti planeerime praegu digitaalset sammu, millega vahetame välja kõik oma põhisüsteemid. Ehk ühekorraga on teoksil nii palju asju, mis kõik on põnevad ja viivad lennujaama edasi.

Kui palju on sarnasusi pangandusega? Selge see, et ärispetsiifika on erinev, aga juhtimine on ikka universaalne. Olgu see pank, lennujaam või kaubandusettevõte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles