Danske ägab: Eesti rahapesu tõttu lahkuvad kliendid suure kiirusega ja hulgakaupa

PM Majandus
Copy
Taevas Danske kohal pole päris pilvitu.
Taevas Danske kohal pole päris pilvitu. Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / REUTERS

Danske Banki puhaskasum kukkus esimesel poolaastal 24 protsentdi võrra, 7 miljardile Taani kroonile ehk 937,4 miljonile eurole. Eesti rahapesuskandaali tõttu on pank kaotanud poole aastaga koduturul 13 600 klienti, mis moodustab protsendi Taani klientidest.

«Eesti juhtumil on jätkuvalt negatiivne mõju meie kliendirahulolule ning jaeklientide väljavoolule Taanis. Võrreldes eelnevate kvartalitega nägime teises kvartalis olukorra paranemist,» seisab Danske teates.

Kliendirahulolu tase on Taanis möödunud aasta lõpuga võrreldes nii jae- kui ka äriklientide seas paranenud, kuigi see on endiselt mitterahuldav.

Panga tegevjuht Chris Vogelzang märkis, et 2019. aasta esimesel poolel mõjutasid kasumlikkust suurenenud kulud vastavuskontrollile, kehv intressikeskkond ning selle surve kasumimarginaalile.

«Järgnevatel kuudel on meie fookus analüüsida meie edasist strateegiat. Selle aasta jooksul teatame, kuidas Danske suudab tagada suurepärast kliendirahulolu,» märkis tegevjuht.

Danske kauplemistulud vähenesid esimesel poolaastal 15 protsenti 281,2 miljonile eurole. Muud tulud kasvasid Rootsi pensionifondi müügist saadud erakorralise tulu tõttu 227,6 miljoni euroni, aasta varem oli see 67 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles