Kindlustus: liikluskahjud pole aastaga vähenenud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tartu maanteel. Pildil on illustratiivne tähendus.
Liiklusõnnetus Tartu maanteel. Pildil on illustratiivne tähendus. Foto: Mihkel Maripuu

Vaatamata tunduvalt soojemale sügisele ei ole liikluskindlustuses välja makstud hüvitiste kogusumma aastaga vähenenud, selgub Salva Kindlustuse novembrikuu tulemustest.

Kuigi möödunud aasta sama perioodiga võrrelduna on Salva Kindlustuse poolt välja makstud hüvitiste kogusumma vähenenud 20 protsendi võrra võrra, on kahjud ettevõtte juhatuse liikme Algor Orava sõnul vähenenud peamiselt kasko- ja reisikindlustuses.

«Kui kasko- ja reisikindlustuses on välja makstud summad eelmise aasta novembriga võrreldes kuni paarkümmned protsenti vähenenud, siis liiklus- ja varakindlustuses on hüvitiste tase jäänud praktiliselt samaks,» selgitas Orav.

«Eelmisel aastal oli liikluskahjude suurenemise taga varakult maha sadanud lumi ja libedus. Kuigi sel sügisel sarnaseid põhjuseid ei ole, on kahjude tase jäänud samaks,» lisas Orav. «Peamiselt on õnnetused olnud põhjustatud temperatuuride kõikumise tagajärjel tekkinud mustast jääst ning valesti valitud sõidukiiruses.»

Kokku maksis Eesti kindlustusturust seitse protsenti hõlmav Salva tänavu novembris hüvitisi üle 0,72 miljoni euro.

Suurimad hüvitiste summad kuulusid novembris väljamaksmisele liikluskindlustuses, kus hüvitati ligi 287 000 euro eest kahjusid ning varakindlustuses, kus maksti hüvitisi 172 000 euro ulatuses. Kaskokindlustuse kahjusid hüvitati ligi 152 000 euro ning reisikindlustuse kahjusid veidi rohkem kui 100 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles