Huawei teatas plaanist investeerida Itaaliasse 3,1 miljardit dollarit (1)

BNS
Copy
Huawei tegevjuht Itaalias Thomas Miao ütles investeerimisplaanist teada andes, et USA ja Hiina kaubanduspinged ei mõjuta praegu Huawei äritegevust Itaalias.
Huawei tegevjuht Itaalias Thomas Miao ütles investeerimisplaanist teada andes, et USA ja Hiina kaubanduspinged ei mõjuta praegu Huawei äritegevust Itaalias. Foto: Francesco Bozzo Ansa / PA Images / Scanpix Baltics

Hiina telekomihiid Huawei teatas plaanist investeerida kolme aasta jooksul Itaaliasse 3,1 miljardit dollarit, tugevdamaks oma positsiooni Euroopas pärast seda, kui USA kuulutas kompanii oluliseks julgeolekuohuks.

Huawei tegevjuht Itaalias Thomas Miao ütles investeerimisplaanist teada andes, et USA ja Hiina kaubanduspinged ei mõjuta praegu Huawei äritegevust Itaalias.

«(Itaalia-toim.) valitsusel on avatud ja läbipaistev poliitika, mida ei mõjuta probleemid USA ja Hiina vahel,» sõnas Miao pressikonverentsil Milanos.

«Järgmise kolme aasta jooksul investeerime me Itaaliasse 1,9 miljardit hangeteks ja 1,2 miljardit tegevuseks ja turunduseks ning 52 miljonit uuringuteks ja arendustegevuseks,» seletas Miao.

Ta märkis, et Huawei plaan loob otseselt 1000 töökohta ja veel 2000 alltöövõtu töökohta.

Washington on keelanud Huaweil arendada 5G võrke Ühendriikides ning president Donald Trumpi administratsioon on püüdnud veenda ka oma liitlasi seda tegema.

USA süüdistab Huaweid otseses töötamises koos Hiina valitsusega, telekomihiid tõrjub neid väiteid.

Monaco avas varem sel kuul esimesena Euroopas järgmise põlvkonna 5G mobiilsidevõrgu, mis toetub Hiina telekomihiiu Huawei seadmetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles