Trump: krüptoraha pole mingi raha (6)

Rait Piir
, reporter
Copy
Facebooki Libra krüptovaluuta.
Facebooki Libra krüptovaluuta. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

USA president Donald Trump kritiseeris Twitteris krüptovaluutasid nagu bitcoin ja Facebooki uus Libra ning soovitas krüptoettevõtetel hakata hoopis regulatsioonidele alluvateks pankadeks. 

«Ma ei ole bitcoin'i ja muude krüptovaluutade fänn, sest see pole raha ja nende väärtus on äärmiselt volatiilne ning põhineb tühjal õhul,» säutsus Trump Twitteris. «Kui Facebook ja teised ettevõtted tahavad hakata pankadeks, siis peavad nad taotlema panganduses tegutsemise luba ja alluma kõigile pangandusregulatsioonidele, just nagu kõik teised pangad.»

USA keskpanga juht Jerome Powell ütles neljapäeval kongressile, et Facebook ei saa jätkata oma Libra krüptoraha projektiga enne, kui nad on likvideerinud privaatsuse, rahapesu ja tarbijakaitsega seonduvad murekohad. Powelli sõnul on USA keskpank moodustanud spetsiaalse töörühma Libra arengu jälgimiseks. 

Facebook teatas möödunud kuul, et annab 2020. aastal välja oma krüptovaluuta nimega Libra, mida on nõustunud kasutama juba 28 koostööpartnerit. Nende ettevõtete hulka kuuluvad näiteks Mastercard, PayPal ja Uber. Ükski pank pole hetkel Libra projektiga liitunud. 

USA suurim pank JPMorgan Chase & Co on andnud teada plaanist anda välja enda krüptoraha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles