Galerii: Nobe tutvustas Eesti esimesi elektriautosid (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Eesti idufirma Nobe tutvustas täna Rotermanni kvartali peaväljakul kaht esimest kolmerattalist elektriauto prototüüpi – Nobe 100 ja Nobe 100GT.

Nobe juht Roman Muljar rääkis tänasel üritusel, kuidas käib ühe auto loomine. Lisaks alustab ettevõte tuleva nädala esmaspäeval ühisrahastusprojektiga.

Muljar on varem rääkinud, et Nobe autoga on Eestil esimest korda ajaloos võimalik autotootjate juurde uks hoogsalt lahti lükata, et seal oma koht sisse võtta.

Tema sõnul oli Nobe autode loomisel idee luua midagi uudset, kuid samas aegumatut. «Nobe on selline auto, mida kõik tahaksid proovida juba selle stiilse ja omanäolise välimuse tõttu. Seejuures on tegemist keskkonnasõbraliku ja jõulise elektriautoga, mis püüab pilku ja annab meeldejääva sõidukogemuse.»

Nobe auto mahutab korraga kolm reisijat ning ruumi jääb veel üle ka pagasi jaoks. Põhiaku ja mobiilne aku võimaldavad kombineerituna sõita ühe laadimisega maksimaalselt 270 kilomeetrit ja sõiduki tippkiirus on 110 kilomeetrit tunnis. Eelmüügis olevad elektrilised Nobe erimudelid on valikus kolmes erinevas värvitoonis: sinine, punane ja must. 

Esimesed erimudelite hulka kuuluvad sõidukid valmivad 2020. aasta keskpaigaks. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles