Merepäevade foorumil arutletakse, kas meri + majandus = meremajandus?

Jaano Martin Ots
Copy
  • Meremõtlejate foorumil on kohal ka Postimees, esita oma küsimus meie kaudu!

Ettevõtjad ja teadlased diskuteerivad 12. juulil Tallinna Merepäevade programmi raames Lennusaamas toimuval meremõtlejate foorumil merega seotud majandusharude tulevikuväljavaadete, riskide ja võimaluste üle. Postimees teeb foorumist otseülekande. 

Traditsiooniliste merekasutusvalkondade, nagu meretransport, kalandus, puhkamine ja meelelahutus kõrvale tekivad uued. Näiteks vesiviljelus, taastuvenergeetika või midagi veel uudsemat. Seni üpris avar ja piirideta tundunud mereala hakkab äkki kitsaks jääma, on tekkinud piirkonnad, kus samaaegselt sooviksid tegutseda mitmed huvigrupid.

Kuidas erinevate huvidega seltskonnad ühise mereala kasutamisel kokkuleppele võiksid jõuda, ongi tänavuse meremõtlejate foorumi teema. 

Foorumil saavad sõna  Jonne Kotta (Tartu Ülikool), Martin Kruus (tuuleenergeetika arendaja), Ain Kull (Tartu Ülikool), Mart Mere (Est-Agar AS), Merike Moldau (Sukeldumiskeskus Maremark) ja teised eksperdid. Foorumil arutletu saab sisendiks koostamisel olevale mereala planeeringule. 

Kel foorumil esinejatele küsimusi või kommentaare, aga ise kohal olla ei saa, võib oma sõnumid saata Postimehe vahendusel kas e-maili teel: jaano.martin.ots@postimees.ee või sotsiaalmeediasõnumina FB-s

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles