Eesti investorid napsasid Sõõrumaa nina eest riigi suurima kinnisvarahooldusfirma (2)

BNS
Copy
Pildil on vasakult: Mikk Sillamaa (ISS Eesti tegevjuht), Ülo Kallas, Triinu Reinold, Kaur Õllek (ISS Eesti Baltikumi finantsjuht) ja Margus Välling (ISS Eesti Baltikumi müügi- ja ostudirektor).
Pildil on vasakult: Mikk Sillamaa (ISS Eesti tegevjuht), Ülo Kallas, Triinu Reinold, Kaur Õllek (ISS Eesti Baltikumi finantsjuht) ja Margus Välling (ISS Eesti Baltikumi müügi- ja ostudirektor). Foto: Andres Raudjalg

Rahvusvahelise kinnisvarahoolduskontserni ISS Eesti tütarettevõtte omandavad investeerimisfirmaga Colonna seotud investorid.

Möödunud aasta detsembris avalikustas ISS Grupp oma uue rahvusvahelise äristrateegia, mis näeb lähiaastatel ette kontserni väljumist kokku 13 riigist üle maailma, teiste hulgas ka Eestist. Viimased viis aastat maailma parimaks tugiteenuseid pakkuvaks ettevõtteks nimetatud ISS on Eestis suurim kinnisvarahalduse täisteenust pakkuv ettevõte ja üks olulisemaid tööandjaid.

ISS Eesti AS-i uued omanikud on mitme ettevõtte tippjuhina tegutsev Triinu Reinold, finantsjuht ja ettevõtja Ülo Kallas, rahvusvaheliste kinnisvarainvesteeringutega tegelev investor Roberto de Silvestri ja tema äripartner Elio Cravero. Nad kõik on igapäevatöös seotud ka ärikinnisvarale spetsialiseerunud investeerimisfirmaga Colonna.

Triinu Reinoldi sõnul on vajadus professionaalse ja kompaktse kinnisvarahooldusteenuse järele Eestis üha kasvav ning eriti hindavad selle teenuse puhul tipptaset välisinvestorid. «1500 töötajaga ISS kuulub täna Eesti suurimate ettevõtete hulka, olles teenuse kvaliteedi, professionaalsuse ja uute tehnoloogiate kasutusele võtmise poolest teiste pakkujate seas turul eesrinnas. Usaldame ISS-i tänast juhtkonda, hindame kõrgelt nende nägemust ning soovime ettevõtte seniseid teenuseid jõudsalt edasi arendada,» ütles Reinold.

«Viimastel aastatel oleme jõudsalt arendanud ärihalduse ja tehnohoolduse teenuseid, mis teeb meid täna juhtivaks kinnisvarakorrashoiu tervikteenust pakkuvaks ettevõtteks Eestis. See on olnud võimalik tänu meie professionaalsele meeskonnale, keda hindame ja tunnustame väga kõrgelt. Ka uute omanikega jätkab ISS Eesti tegevust valitud kursil,» ütles ISS Eesti tegevjuht Mikk Sillamaa.

Ettevõtte uus nimi saab selgeks järgmiste kuude jooksul, senikaua jätkatakse tegevust ISS Eesti nime all.

«ISS Eesti juhtkond on meile äriplaanis välja pakkunud mõned muudatused võrreldes senise ISS Grupi strateegiaga ja neid kavatseme me igati toetada. Soovime, et nii töötajate kui klientide jaoks oleks üleminek võimalikult mugav ja omanikuvahetusest võidaksid kõik osapooled,» lisas Reinold.

Tehingu maksumust ei osanud Eesti tütarettevõtte tegevjuht Mikk Sillamaa BNS-ile öelda, kuna tehing käib grupi tasandil ning neid üksikasju ta kommenteerida ei saa. Samuti ei teatanud ISS tehingust Kopenhaageni börsile, millest võib oletada, et korporatsiooni jaoks polnud tegemist piisavalt suure tehinguga.

Kinnisvarahooldusteenuseid pakkuv Taani ettevõte ISS teatas detsembris Kopenhaageni börsile, et müüb kahe aasta jooksul Eestis ja veel 12 riigis oma üksused, et muuta oma äritegevust efektiivsemaks. Teisipäeval teatasid ärikinnisvara investeerimisfirmaga Colonna seotud investorid, et ostavad ISS-i Eesti tütarettevõtte.

ISS Eesti AS on Eesti suurim kinnisvara haldamist, hooldamist ja erinevaid puhastusteenuseid pakkuv ettevõte, mis annab tööd ligikaudu 1500 inimesele ja teenindab rohkem kui 700 äriklienti ja üle 20 000 korteri üle kogu Eesti. Ettevõtte klientide hulgas on kaubandusketid, haridusasutused, suurte büroo- ja tootmishoonete omanikud. 

ISS Eesti teenis mullu 19,5 miljoni eurose käibe juures 770 000 eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas esimese kvartalis lõpus töötajate registri andmetel 1509 inimest

Postimees kirjutas maikuus, et ISS Eestit üritab osta nii ärimees Urmas Sõõrumaa kui ka ISSi suurim konkurent Eestis SOL. Tegevjuhi Mikk Sillamaa sõnul olid ettevõtte ostust huvitatud lisaks Colonnaga seotud investoritele veel mitmed teisedki kandidaadid. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles