Nõukogu esinaise vahistamine kukutas aktsiat 90 protsenti (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Börs. Pilt on illustratiivne.
Börs. Pilt on illustratiivne. Foto: ALY SONG / REUTERS

Hongkongi börsil noteeritud meedia- ja meelelahutuskompanii Camsing International aktsia kukkus täna 90 protsenti, sest reedel tuli teade, et ettevõtte asutaja ja nõukogu esinaine Lo Ching Šanghai kriminaalteenistuses vahi all.

Reede õhtul saatis ettevõte välja ka vastava teate, kuid nõukogule polnud teada vahi alla võtmise põhjus. Aktsia käive ületas keskmist 400 korda, kirjutab Bloomberg.

Lo on ka ehitusettevõtte Jiangsu Boxin nõukogu esimees, ning ka selle firma aktsia kukkus Shanghai börsil kümme protsenti - see on sealne aktsia hinnaliikumise maksimumlimiit ning väärtpaber oli 40 enimkaubeldava aktsia hulgas. Ettevõtte turuväärtus on kolm miljardit jüaani ehk 390 miljonit eurot, mis on võrreldav Tallinna Kaubamaja väärtusega.

Shanghai börsile saadetud teates ütles Jiangsu Bosxin, et Lo võeti vahi alla juba 20. juunil ning finantsjuht Jiang Shaoyang 25. juunil.

Eelmisel nädalal saadetud börsiteates anti teada, et Jiangsu provintsi kohus külmutas Lo osaluse, mis on 65 miljonit aktsiat ehk 28,4 protsenti aktsiatest.

Lo omab kaks kolmandikku Camsingi aktsiatest. Ettevõtte väärtusest pühiti täna minema 700 miljonit dollarit (625 miljonit eurot) ning nüüd on selle väärtus vaid 80 miljonit dollarit (71 miljonit eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles