Eesti IT-ettevõtted panevad leivad ühte kappi

BNS
Copy
Uus ühisfirma hakkab pakkuma ka andmekeskuse teenuseid. Pilt on illustratiivne.
Uus ühisfirma hakkab pakkuma ka andmekeskuse teenuseid. Pilt on illustratiivne. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Infotehnoloogiaettevõtted Max 123 AS ja Võrguvara OÜ plaanivad sel aastal ühineda, et luua suurim kodumaisel kapitalil põhinev äriklientidele suunatud IT-taristu lahendusi pakkuv ettevõte. 

Kuni ametliku ühinemiseni tegutsetakse senistes asukohtades eraldiseisvate meeskondadena. Läbirääkimiste perioodil tehakse õigusaktides lubatud piires koostööd ning ühinemise lõpuleviimise eeltingimuseks on konkurentsiametilt loa saamine.

Ühinemise eesmärgiks on pakkuda tulevikus klientidele ühtseid terviklahendusi, fookus on äriklientidele läbimõeldud, töökindlate ja turvaliste infotehnoloogia taristu lahenduste loomisel.

Ettevõtete teatel lubab sünergia pakkuda klientidele pakkuda lahendusi kõrgetasemelisest küberturbeest võrgulahendusteni ja andmekeskustest lõppkasutaja seadmeteni välja.

Max 123 nõukogu liikme Ivo Suursoo sõnul on Võrguvara tugevused võrgu- ja turvalahendused ning Max 123 tugevused serverruumi ja IT-teenuste poolel.

Max 123 on 1991. aastal asutatud infotehnoloogia lahendusi ja teenuseid pakkuv ettevõte. Ettevõtte strateegilistest partnerlustest olulisimad on pikaaegne koostöö Delli, Microsofti ja VMware'iga.

Võrguvara tegeleb arvuti- ja andmekeskuste võrkude projekteerimise, ehitamise ja toetamisega. Ettevõtte klientied hulka kuuluvad peamiselt keskmisest suuremad eraettevõtted ja riigiasutused. Strateegilistest partnerlustest olulisimad on Fortineti, Hewlett Packard Enterprise'i ja Extreme Networksiga.

Ühendettevõtte juhatusse hakkavad kuuluma tegevjuhina Võrguvara senine müügimeeskonna juht Tauno Telvik ja finantsdirektorina Max 123 tegevjuht Ermo Kiisk. Nõukokku hakkavad kuuluma MAX 123 senine nõukogu liige Ivo Suursoo, Aldur Talkop ja Võrguvara juhatuse liige Jüri Reitsakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles