Graafik: advokaadid teenivad aina suuremaid summasid (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ellex Raidla ja Primuse ühinemine. Vasakult: Ermo Kosk (Primuse partner), Ants Nõmper (Ellex Raidla juhtivpartner), Gerli Kilusk (Primuse partner), Jüri Raidla (Ellex Raidla vanempartner), Anton Sigal (Primuse partner)
Ellex Raidla ja Primuse ühinemine. Vasakult: Ermo Kosk (Primuse partner), Ants Nõmper (Ellex Raidla juhtivpartner), Gerli Kilusk (Primuse partner), Jüri Raidla (Ellex Raidla vanempartner), Anton Sigal (Primuse partner) Foto: Ellex Raidla

Viimase viie aastaga on Eesti suurimate advokaadibüroode käibed ja kasumid kasvanud laias laastus kaks ja pool korda. Eelmisel aastal ületas esimese büroo käive 10 miljoni piiri.

Käibe poolest on Eesti TOP5 advokaadibürood Ellex Raidla, Sorainen, Cobalt, TGS Baltic ja Derling Primus. Kõik ettevõtted pakuvad teenuseid kolmel Balti turul.

Kui varasematel aastatel on turu suurim tegija olnud Sorainen, siis eelmisel aastal tõusis esikohale Ellex Raidla. Mäletatavasti liitusid nad 2018. aasta alguses Primusega. Samal aastal toimus teinegi liitumine: Derling ühines Primuse Läti ja Leedu haruga.

 

Ellex Raidla juhtkonna sõnul oli läinud aasta Eesti majanduses kui ka kapitaliturul ülimalt aktiivne, mis oli vesi nende veskile. Näiteks nõustasid nad suurtehinguid nagu Luminori müük Blackstone’ile ja Nelja Energia müük Eesti Energiale.

Juhtkond jätkas, et vaidluste valdkonnas paistis kohtuvaidluste kõrval silma ka suurenenud arbitraaživaidluste maht, oluliselt kasvas majanduskuritegusid puudutavate kaasuste arv. Valdkondadest andsid enim tooni infrastruktuur, energeetika, ehitus, riigihanked ning meedia.

 

Derling Primuse juhtivpartner Hannes Vallikivi ütles, et kõige paremat kasvu näitavad need bürood, kes on moel või teisel panustanud partneriteringi laiendamisele. Nii on Ellex Raidla omanikeringis 12 inimest ja Derling Primuse omanikeringis 7 inimest.

Ka Vallikivi sõnul oli mullu eelkõige edukas liitumis- ja ülevõtmistehingute aasta ning sellele spetsialiseerinud advokaatidest nõustajate tööpõld oli lai.

«Selle kõrval kasvab pidevalt vaidluste ennetamise ja lahendamise töö osakaal - see hõlmab nii regulatsioonidega seotud nõustamist, kohtuväliste kokkulepete läbirääkimisi ja kohtuesindustööd. Riigi regulatiivne surve ja nõudmised aina kasvavad ning tiheda konkurentsi tingimustes tähendab see ka advokaatidele palju uut tööd,» rääkis advokaat.

 
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles