Danske ja Swedbank loovad finantskuritegude ennetamiseks ühisettevõtte

PM Majandus
Copy
Swedbank.
Swedbank. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Kuus Põhjamaade panka, nende hulgas ka Danske ja Swedbank, loovad ühisettevõtte ja arendavad platvormi, millega hakkavad jagama tunne-oma-klienti (ing k know your customer) andmeid. Üheks eesmärgiks on finantskuritegude ennetamine ja kliendikogemuse parandamine.

Danske, DNB, Nordea, SEB, Svenska Handelsbanken ja Swedbank on saanud vastava loa ka Euroopa Komisjonilt, teatas Swedbank börsile.

Plaanide kohaselt peaks ühisettevõte, milles pankadel on võrdne osalus, alustama oma tegevust järgmisel aastal. Pankadest sõltumatult tegutsev ettevõte hakkab esialgu turule pakkuma Põhjamaades tegutsevate suurte ja keskmise suurusega ettevõtete tunne-oma-klienti andmeid.

Nordic KYC ajutise tegevjuhi Fredrik Millde sõnul on pankadevaheline koostöö olnud efektiivne ja edukas: lühikese aja jooksul on välja töötatud KYC standard ning pärast seda, kui Euroopa Komisjon on andnud ühisettevõttele rohelise tule, ollakse valmis plaanidega edasi liikuma.

Pankade peamiseks prioriteediks on olnud arendada platvorm, milles oleksid KYC andmete töötlemiseks standardiseeritud protsessid. Eesmärgiks on korporatiivklientide kliendikogemuse parandamine ja finantskuritegude ennetamine Põhjamaades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles