Salapärane Signaal kasvatas jõudsalt kasumit

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Töötav valgusfoor. Illustreeriv foto.
Töötav valgusfoor. Illustreeriv foto. Foto: Eeva Kaun

Eesti üks salapärasemaid ettevõtteid Signaal TM AS kasvatas mullu jõudsalt kasumit ja müügitulu. Peamisteks klientideks olid teiste hulgas Tallinna transpordiamet, ja maanteeamet.

Postimees kirjutas mai lõpus, kuidas teede ja tänavate märgistamise, liiklusmärkide ning foorisüsteemide rajamisega tegelev Signaal olnud üks Eesti salapärasemaid ettevõtteid. Selle tegelik omanik on ühel ja teisel hetkel varjunud advokaatide selja taha, Šveitsi ja Küprosele. Signaali viimane omanikuvahetus toimus pool aastat tagasi, kui ettevõtte võttis üle Hollandi jurist Thomas Karsten Beute. See muutus toimus täpselt kuu aega enne, kui Eestis jõustus seadusemuudatus, mis nõuab kõikide ettevõtete lõplike kasusaajate avalikustamist.

Vaatamata sellele, et keegi ettevõtte tegelikku omanikku ei tea, võidab Signaal järjest riigihankeid. Ka eelmine majandusaasta oli ettevõttele edukas. Müügitulu kasvas 30,2 protsenti, ulatudes 6,6 miljoni euroni. Kasum tegi aga veel suurema hüppe, kasvades 54,8 protsenti 681 887 euroni. 

Suurim osa müügist ehk 2,3 miljonit eurot tuli valgusfooride ja muude ITS süsteemide paigaldusest ja hoodlusest. 2,1 miljonit eurot teeniti liikluskorraldusvahendite tootmisest, paigaldusest ja hooldusest.

Ettevõtte majandusaasta aruandes öeldakse, et põhilisteks tellijateks olid Tallinna transpordiamet, maanteeamet ja suuremad teedeehitusettevõtted. Müügitulu tuligi suures mahus Eestist, kuid ettevõtte suutis ka 18 662 euro eest teenuseid Leetu müüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles