Maailmakuulsa võileivaketi Eesti haru ägab koorma all (12)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Subway.
Subway. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Globaalse võileivapoodide keti Subway Eesti frantsiisipartner teenib siinmail aina suuremat kahjumit. Lisaks on firma omakapital pea 400 000 euroga miinuses.

Postimees kirjutas juba eelmisel aastal, et kui vaadata Subway frantsiisilepingu alusel tegutseva Footlong OÜ tegemistele otsa, siis midagi roosilist ei paista. Eelmine aasta tipnes firma ajaloo suurima kahjumiga – pea 150 000 eurot. Aastate jooksul on kahjumit kuhjunud juba 340 000 eurot.

Ettevõte omakapital on 381 000 euroga miinuses, mis ei vasta äriseadustiku nõuetele. See tähendab, et omanikel tuleb raha ettevõttesse juurde panna, äri sootuks kinni panna või siis kahjum tulevaste aastate kasumi pealt katta. Viimasele firma juhtkond ka loodab.

Footlongi juhid Henry Oro ja Ats Raigla kirjutasid majandusaasta aruandes, et nad peavad kasumisse jõudmiseks ettevõtte tarneahelaid ja logistikateenust efektiivsemaks muutma. Samuti mitmekesistama tootesortimenti ja parandama reklaamitegevust. Olgu öeldud, et täpselt sama lootis juhatus ka eelmisel aastal.

Esimene Eesti Subway võileivapood avati 2013. aasta märtsis Tallinna kesklinnas aadressil Estonia pst 7. Sellele järgnesid poed Peetri Selveri keskuses ja Järve keskuses. Neljas võileivapood avati 2015. aasta Pärnus. Kokku on Subway poode Eestis 14.

Esimene Subway pood avati USA Connecticuti osariigis Bridgeportis 1965. aasta augustis. Praegu on ettevõtte üks maailma suurim võileivarestoranide kett, millel on 112 maailma riigis umbes 42 400 poodi.  

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles