Lottemaa sipleb kahjumisoos: nüüd oli süüdi liiga kuum ilm (19)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Lottemaa.
Lottemaa. Foto: Gertrud Alatare

Pärnumaal asuv Lottemaa teemapark teenis kolmandat aastat järjest kahjumit. Kui varasemalt on tulemusi varjutanud vihmane ja külm ilm, siis mullu loopis kaikaid kodaratesse hoopis liiga kuum suvi.

Lottemaa teemapark OÜ tegi veel 2015. aastal korralikke tulemusi, teenides ligi 1,7 miljoni eurose käibe jurues üle veerand miljoni kasumit. Külastajaid oli siis 94 000. Alates sellest ajast on tulemused halvenenud.

Eelmisel aastal oli Eesti suurima lastele suunaud teemapargi käive napilt üle miljoni ja kahjum 105 000 eurot. Külastajaid käis veidi vähem kui 62 000.

Lottemaa juhatuse esimees Rein Malsub alustab siiski positiivsest. Eelmisel aastal hakkas teemapark kaasama venekeelset publikut. Kavasse tulid venekeelsed etendused ja tegelaskujud.

Lisaks tahavad omanikud tõsta Lottemaad külastatavate laste vanuseastet. Selle tarvis investeeriti täiendavalt seiklusparki, muudesse atraktsioonidesse ja ehitati Jäneste Rahva Muuseum.

Malsub kiitis, et 2018. aasta talvehooaeg oli viimase viie aasta suurima külastatavusega periood. Kahe nädala jooksul külastas teemaparki rekordiline, 10 022 külastajat, mis on pea 2000 külastajat rohkem, kui 2017. aasta talvel.

Mis siis ikkagi valesti läks ja külastajate arv langeb? Malsubi sõnul oli põhjus 2018. aasta väga kuumes suves, kus erakordne kuumalaine langes kokku puhkustega ja teemapargi kõige populaarsema külastusajaga.

«Kahjuks kajastus see ka teemapargi külastajaarvudes. Kuigi viidi läbi erikampaaniad, ei kaalunud see üles tõsiasja, et väikelastega pered eelistasid 30-34 kraadises kuumuses viibida veekogude ääres ja jahedates ruumides,» selgitas Malsub.

Kas lootuskiir paistab?

Juhatuse esimees lubas leida ka efektiivsemaid võimalusi, kuidas teemaparki kasumlikumalt majandada. «Oleme teinud olulisi samme käibe kasvuks ja kulude kokkuhoiuks. Lottemaa teemapark võttis 2018. aasta detsembris enda hallata teemapargis toitlustusteenuse pakkumise, seni osutas toitlustusteenust rentnik,» loetles Malsub.

Lisaks loodab ta, et Lotte teleseriaal kui ka uus joonisfilm suurendavad teemapargi külastatavast.

Oluline on märkida, et eelmise aasta alguses tõusis Lottemaa uueks omanikuks Pärnu hotelliärimees Egon Elstein, kes omandas 50 protsenti firma osakutest.

Jaanuaris ütles ta Postimehele, et Lottemaa on väga vahva asi ja Pärnumaale kindlasti vajalik. «Samas kui loominguline pool on väga kõrgel tasemel, siis majanduslik-finantsiline pool tahab tuge. Seal tuleb asju teisiti teha.»

Lottemaa täispilet külastajale vanusega alates 2 aastat on 20 eurot. Alla 2-aastastele lastele on sissepääs tasuta. 

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles