Christine Lagarde käivitab ilmselt taas rahatrükipressi (18)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Mõjukas daam meeste seltskonnas: Euroopa Keskpanga  presidendikandiaat Christine Lagarde tunneb ennast hästi nii rahandusministrite kui ka keskpankurite seas. 
Mõjukas daam meeste seltskonnas: Euroopa Keskpanga  presidendikandiaat Christine Lagarde tunneb ennast hästi nii rahandusministrite kui ka keskpankurite seas. Foto: KIM KYUNG HOON/REUTERS/SCANPIX

Kui Eesti Panga eelmine president Ardo Hansson uskus, et suudab Euroopa Keskpanga juhi ametikoha pakkumisele ei öelda, siis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde seda ei suutnud või ei soovinud.

Nii Hansson kui ka Lagerde olid Mario Draghi järglase kandidaatide nimekirjas ja olid varem kinnitanud, et pole sellest ametikohast huvitatud. Hanssonil ei tekkinudki võimalust oma kindlameelsust proovile panna, sest Euroopa Liidu riigipead otsustasid teisipäeva õhtul, et EKP juhi kandidaadiks saab Lagarde.

«Ta valiti sellepärast, et ta võttis IMFis vaieldamatu liidripositsiooni, ja ma arvan, et kes seda suudab, suudab seda teha ka EKPs,» kommenteeris riigipeade valikut Saksamaa kantsler Angela Merkel. Prantsusmaa president Emmanuel Macron lisas, et Lagerde’il on EKP juhi ametiks nii teadmisi kui ka oskusi.

«Tal on turgude usaldus,» toonitas Macron.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles