Uuring: Tallinna rekordilised kinnisvarahinnad jätkavad kasvamist

Copy
Uusarendus. Foto on illustratiivne.
Uusarendus. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti suuremate kinnisvarabüroode ekspertidest prognoosivad 74 protsenti, et rekordilisele tasemele jõudnud Tallinna elukinnisvara hinnad jätkavad tänavu kasvamist, selgub 1Partner Kinnisvara poolt läbiviidud uuringust.

59 protsenti seitsme kinnisvarabüroo vastanutest hindas tänavuseks Tallinna kinnisvara hinnatõusuks kuni 5 protsenti ning 15 protsenti ootas 6- kuni 9-protsendilist hinnatõusu. 20,5 protsenti vastanutest arvas, et hinnad jäävad 2018. aasta tasemele.

Maa-ameti statistika kohaselt kasvas Tallinna korteri keskmine ruutmeetri hind juunis aastavõrdluses 8,5 protsenti 2035 euroni, mis on kõigi aegade rekord. Ruutmeetri mediaan kasvas sama ajaga 7,3 protsenti 1939 euroni.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul näitavad demograafilised trendid, et linnastumine jätkub ja noored kolivad jätkuvalt väiksematest asulatest Tallinna ja nelja-viide suuremasse linna ning nende lähiümbrusesse.

«See tähendab, et nõudlus suuremate asulate ja eriti pealinna kinnisvara vastu kasvab selgelt ka järgmise paari-kolmekümne aasta perspektiivis,» rääkis Vahter ja lisas, et nõudlus tagab järjepideva hinnatõusu.

«Lühemas plaanis mõjutab kinnisvaraturgu rohkem Eesti ja maailmamajanduse seis. Praegu on riigi majandusnäitajad stabiilsed ja seda peegeldavad ka kinnisvaraekspertide hinnangud. Uuring näitas, et kinnisvaraeksperdid sektoris lähiaastatel mingit suuremat langust pigem tulemas ei näe,» kommenteeris Vahter.

1Partner Kinnisvara uuringu kohaselt ootavad eksperdid tänavu suuremat hinnatõusu Koplis asuvatele kodudele. Samuti peetakse kõrgeks Lasnamäe ja Mustamäe piirkondade hinnatõusu tõenäosust. Olulist hinnatõusu ei prognoosita Vanalinnas, Nõmmel ja Pirital.

2019. aasta mais läbiviidud küsitluses osales 39 eksperti Eesti suurematest kinnisvarafirmadest 1Partner, Pindi, Arco Vara, Domus, Kinnisvaraekspert, Ober-Haus ja Uus Maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles