Neivelti firma müük läks käima, kuid nina vee peale ei saanud

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Indrek Neivelt andmas intervjuud Arteri ajakirjanikule Priit Pulleritsule.
Indrek Neivelt andmas intervjuud Arteri ajakirjanikule Priit Pulleritsule. Foto: Sander Ilvest

Ühiskondlikult aktiivse Indrek Neivelti osalusega mobiilipank Pocopay AS suutis läinud aastal müüki parandada, kuid kahjumist siiski ei pääsenud.

Pocopay pakub oma klientidele läbi mobiilirakenduse makseteenuseid ja teisi finantsteenuseid. 2014. aasta oktoobris asutatud ambitsioonikas ettevõtmine pole aga õiget hoogu sisse saanud.

Siiski leidis juhatus, kuhu kuuluvad Oksana Tolmatšova ja Riho Raassild, et eelmine aasta oli firma jaoks positiivse arenguga. Pocopay käive kasvas üle viie korra ja küündis pea 2 miljoni euroni. Kahjumist polnud siiski pääsu: seda tuli aasta lõpuks 860 000 eurot, mida on siiski oluliselt vähem kui ülemöödunud aastal (1,3 miljonit eurot). 

Müügitulusid vaadeldes selgub, et välisturgudele pole suudetud murda ja lõviosa rahast tuleb kodumaalt. Enamik tulu tuli IT-teenuste müügilt.

Juhatus pidas eelmise aasta tähtsündmuseks suure lepingu sõlmimist ühe Londoni finantsettevõttega. Pocopay pakub neile teenust, mis võimaldab avada digitaalselt maksekonto ja tellida MasterCardi deebetkaarte, samuti teha rahaülekandeid ja kasutada krediiti. 

Tänavu lubab Pocopay keskenduda teenuse arendamisele ja uute klientide leidmisele. Pocopay lubab investeerida tootearendusse ja kasvatada tiimi. Märtsi seisuga töötab firmas 11 inimest. 

Juhatus leiab, et finantssektoris toimub palju muutusi. Lisaks pankadele sisenevad pangandusturule ka teised, nagu jaekaubandus- ja telekomiettevõtted ning alternatiivsed laenuandjad, kes soovivad pakkuda oma klientidele mugavaid makselahendusi ja laenutooteid.

2015. aasta lõpus loodi Pocopay juurde teinegi ettevõte – AS Pocosys, mille eesmärk on tarkvaraarendus ja digitaalpanganduse tehnoloogia müümine ja rentimine. Näiteks müüs firma 2017. aastal pea poole miljoni euro eest oma teenuseid Aafrikasse Ghana Vabariiki. Eelmise aasta aruannet pole firma aga veel esitanud. 

Viimasel ajal teist pensionisammast ja Eesti panku kritiseerinud Neivelt kuulub praegu Pocopay nõukogusse. Ta omab firmas pea 56-protsendilist osalust. 10-protsendilised tükid kuuluvad veel Juhan Kolgile ja Urmas Pastile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles