Soome ajaleht teeb otseblogi Eesti alkoholihindade langetamisest

PM Majandus
Copy
Soome turist kodu poole minemas.
Soome turist kodu poole minemas. Foto: SCANPIX

Soome väljaanne Iltalehti teeb Eesti alkoholiaktsiisi langetusest otseblogi, kirjutades, et hinnad on kukkunud ja soomlased on hülgamas Läti odavat alkoholi.

Täna langetati Eestis õlle, siidri ja kange alkoholi aktsiisi veerandi võrra ja selle puhul on Soome väljaanne teinud kaasa reisi Tallinnasse. Esmalt tuuakse välja hindade langus Tallink Star laeval, kus näiteks A. Le Coq premiumi kohvri hind on langenud 17.50 eurolt 13.90 euro peale. 

Iltalehti rääkis ka soomlaste Markku ja Kallega, kes tahtsid esmalt minna Lätti alkoholi ostma, kuid kuuldes Eesti aktsiisilangetusest, otsustati 400-kilomeetrine sõit ära jätta. Kalle rääkis, et nad varuvad alkoholi nädalavahetusel toimuvate festivalide tarbeks ja otsustasid ostud teha Eestist, sest hinnavahe Lätiga pole enam nii suur.

Olukord ei pruugi püsima jääda, sest Läti seimi eelarve- ja rahanduskomisjon esimees Martins Bondars on öelnud, et Eesti otsus järsult alkoaktsiisi langetada mõjutab tööhõivet Läti piirialadel ja riigieelarvet, mistõttu on vaja kiireid vastumeetmeid. Seetõttu valmistati ette eelnõu aktsiisi langetuseks, mida käsitletakse kiirmenetlusega. Praeguse plaani kohaselt kehtiks akstiisilangetus kangele alkoholile ning hakkaks kehtima 1. augustist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles